Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Pannā ceptas cūkgaļas šķēlītes: recepte, kas pārspēj pat cepeti

Cūkgaļas šķēlītes (Image by Sharon Ang from Pixabay)

Cūkgaļas šķēlītes (Image by Sharon Ang from Pixabay)

Ir cilvēki, kuri ar ēdiena gatavošanu ir uz Tu, bet vēl vairāk ir tādu, kuriem ēdiena gatavošana ir īsts piedzīvojums vai pat pārdzīvojums. Tādiem pagatavot cepeti ir neiespējamā misija, bet ir veids, kā pagatavot cūkgaļu, kas garšos pat vēl labāk – cūkgaļas šķēlītes, ceptas uz pannas. Šī ir ļoti viegla recepte, kas izdosies ikvienam.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 700 gr svaigas cūkas cauraudzītes ar ādu;
  • 2-3 sīpoli;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • Eļļa cepšanai;
  • Sāls;
  • Pipari;
  • 1 liela lauru lapa;
  • Karsts ūdens.

Pannā cepto cūkgaļas šķēlīšu recepte:

  1. 1 stundu pirms gatavošanas noliec cūkgaļu bļodā uz galda un ļauj tai sasilt istabas temperatūrā (tas ļauj gaļai būt mīkstākai);
  2. Noskalo gaļu zem tekoša krāna ūdens un sagriez to šķēlītēs. Jo plānākas būs šķēles, jo mazāk laika paies to cepšanā;
  3. Uz pannas uzlej eļļu un liec to uz uguns uzkarsēties. Kad panna silta, kārto cūkgaļas šķēlītes cieši blakus, līdz visas šķēles saliktas uz pannas. Uzber sāli un piparus. Kad viena puse apcepta, apgriez gaļu un atkal uzber sāli un piparus;
  4. Nomizo, nomazgā sīpolu un sagriez lielos gabalos. Sasmalcini arī ķiploka daiviņas. Liec to visu turpat uz pannas klāt gaļai un ļauj sīpoliem un ķiplokiem apcepties;
  5. Kad gaļa apcepta no abām pusēm un arī sīpoli ar ķiplokiem apcepušies, tējkannā uzvāri ūdeni un lej to pannā virsū, lai tas nosedz visus gabaliņus. Pievieno atkal sāli un piparus, ieliec klāt lauru lapu;
  6. Nogriez liesmu mazāku un ļauj tam visam vārīties. Vāku likt virsū nevajag;
  7. Kad ūdens gandrīz iztvaikojis, atkal pielej klāt nedaudz karsta ūdens un ļauj vārīties. Atkārto to, līdz gaļa kļuvusi mīksta.

Pēdējā reizē, kad ūdens iztvaikojis, var ļaut mīkstajai gaļai pacepties vēl kādas 5 minūtes, lai tā un arī sīpoli būtu kraukšķīgāki. Iespējams, garais apraksts kādu varētu sabiedēt, bet patiesībā recepte ir ļoti viegla: jāmet šķēlītes ar sīpoliem un garšvielām uz pannas, kārtīgi jāapbrūnina un ik pa laikam jālej virsū ūdens, lai tās lēnām sutinās. Rezultāts ir tikpat gards, ja ne vēl labāks kā cepetis, jo gaļa izdodas mīksta un sulīga.

Lūk, arī citas receptes, kas noteikti jāizmēģina:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...