Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Rabarberu kvass: recepte, kas ļaus kvasu dzert jau nākošajā dienā

Rabarberi (Momenti.lv/)

Rabarberi (Momenti.lv/)

Rabarberu sezona tūlīt, tūlīt noslēgsies, tāpēc steidz izmantot šos vērtīgos augus ēdienos un dzērienos. No rabarberiem iespējams pagatavot pat kvasu!

Rabarberu kvasam būs nepieciešams:

  • 1 l ūdens (vai vairāk, bet tad atceries pievienot vairāk arī pārējo sastāvdaļu)
  • 200 g rabarberu;
  • 100 g cukura;
  • raugs.

Rabarberu kvasa recepte:

  1. verdošā ūdenī liec nomizotus un sagrieztus rabarberus, vāri, kamēr tie ir mīksti;
  2. izkās rabarberus caur sietu, pieliec klāt cukuru, vēlreiz uzvāri un atdzesē;
  3. pievieno raugu (nedaudz, pēc izjūtas) un atstāj siltumā līdz nākamajai dienai;
  4. pēc tam salej pudelēs, aizkorķē un glabā dzērienu vēsumā.

Šo kvasu var dzert jau nākamajā dienā, bet labāk tas garšo, ja pastāvēs vismaz trīs dienas.

Lasi arī šīs interesantās kvasa receptes:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...