Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Madaras Biedriņas olu kultenis ar jūras ezi

Ja ir vēlme brokastīs īpaši palutināt kādu mīļo vai vienkārši pašam sevi, iesakām izmēģināt šo vienkāršo "STV Pirmā!" zvaigznes, kulināres Madaras Biedriņas recepti pavisam citādākam olu kultenim. Izlasi instukcijas un ķeries klāt!

Sastāvdaļas:

  • Olas 3 gab
  • Sviests 150 g
  • Brioch maize (franču sviesta maize). Der arī jebkura cita mīksta baltmaize. 2 gab
  • Kēmsiers 40 g
  • Sāls pipari (pēc garšas)
  • Maurloki vai parastie loki 10 g
  • Jūras eži 30 g (to vietā var izmantot kādu citu jūras velti, piemēram, sakapātas garneles).

Pagatavošana:

Sviestā apcep Brioche maizi, no abām pusēm un liek malā, kamēr gatavo kulteni.

Aukstā katlā iesit 3 olas un pievieno sviestu. Liek uz plīts, sāk karsēt - temperatūra nedrīkst būt pārāk augsta, jo tas padarīs olas cietas. Ļoti aktīvi maisa ar silikona lāpstiņu, ik pa laikam uz pāris sekundēm noņemot nost no uguns.

Kad olu kultenis sāk sarauties un izskatās gandrīz gatavs, to noņem nost. Klāt liek krēmsieru un smalki sakapātus maurlokus. Tikai pašās beigās pievieno sāli, un, ja ir vēlme, piparus.

Kārto olu kulteni uz maizes, pāri liek jūras ežus (vai garneles) un vēl nedaudz maurlkokus.

Zemāk skaties 1188 Play video, kurā šova "Kad viņas satiekas" kulinārijas eksperte māca šo recepti pagatavot mūziķim Mārcim Auziņam, paralēli apspriežot to, kā viņa dzīvi izmainījusi kļūšana par tēvu.

Lasi arī šo:

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas