Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: Sarkanbaltsarkanā kūka “Sarkanais samts”

Kūka "Sarkanais samts", foto - Pinterest

Kūka "Sarkanais samts", foto - Pinterest

Latvijas svētkos īpaši skaisti un patriotiski uz galda izskatās garšīgā sarkanbaltsarkanā svētku kūka “Sarkanais samts”. Tā ne tikai lieliski papildina valsts svētku galdu, bet ir arī gards deserts pie tējas vai kafijas.

Nepieciešams:

Biskvītam:

  • 500 g kviešu milti
  • 1 tējk. sāls
  • 30 g kakao
  • sarkanā pārtikas krāsviela
  • 480 ml paniņas vai kefīrs
  • 230 g sviests
  • 450 g cukura
  • 4 olas
  • 2 tējk. vaniļas cukurs
  • 2 tējk. soda
  • 2 ēd.k. etiķis, 9%

Krēmam:

  • 360 ml saldais krējums
  • 500 g krēmsiers bez piedevām
  • 3/4 tējk. vaniļas cukurs
  • 115 g cukurs
  • kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

Izsijā un sajauc miltus, kakao un sāli. Atsevišķi paniņām vai kefīram pievieno pārtikas krāsvielu, panākot izteikti sarkanu toni. Saputo sviestu ar cukuru, pievieno pa vienai olai, nepārtraukti putojot, vaniļas cukuru. Pamazām pievieno un iemaisa miltu, kakao un sāls maisījumu, sarkanās paniņas. Pievieno dzēstu sodu (sodu dzēš ar 2 ēdamkarotēm etiķa), kārtīgi samaisa vai saputo. Dzēstā soda jāpievieno uzreiz!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C temperatūrai. 1/4 daļu mīklas liek ietaukotā tortes formā, cep 25 - 30 minūtes. Tādējādi nepieciešams izcept 2 biezaus biskvītus, ja vēlas karoga veidā kūku var cep 4, plānākus biskvītus.

Saputo krēmsieru ar vaniļas cukuru, bet atsevišķā traukā saputo saldo krējumu. Abas masas samaisa, pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.

Atdzisušus biskvītus katru pārsmērē ar krēmu un kārto vienu virs otra. Tortes virsmu un sānus apsmērē krēmu. Pārkaisa kokosriekstu skaidiņām. Kūkai pirms ēšanas ļauj nostāvēties ledusskapī vismaz uz 3 - 4 stundas, bet vēlams visu nakti. Lai labi garšo!

Svētku galdam noderīgi raksti:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...