Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

RECEPTES: Pipars iesaka trīs vasarīgus desertus

Deserts, foto: Pipars.lv

Deserts, foto: Pipars.lv

Kulinārijas blogeris un grāmatas "Piparēdiens. 100 superīgas receptes" autors Pipars jeb Rojs Puķe portāla 1188.lv lasītājiem ir apkopojis trīs vienkārši pagatavojamu desertu receptes, kas ļoti labi noderēs, ja šajā vasarīgajā svelmē gribas ko saldu un garšīgu!

Biezpiena deserts ar cepumiem

Ja kādam ļoti-ļoti garšo saldumi, tad var pievienot biezpiena masai cukuru vai medu. Šis deserts nav pārāk salds un garšos pieticīgākiem. Arī garšu variācijas ir dažādas. Piemēram, izmanto dažādas ogas vai vairākas kopā (tās var būt arī saldētas). Vai arī pievieno saldējumu ar kādu eskotisku garšu. Arī cepumi var būt gan šokolādes, gan karameļu, gan pilngraudu, gan mandeļu un līdz ar to atkal desertam pieškirsi citu garšu.

Sastāvdaļas (3 pers.):

180g biezpiens

100g saldējums (man bija melleņu)

150g svaigas ogas (zemenes, avenes, mellenes, ķirši)

60g cepumi (6 gb)

Pagatavošana (10 min.):

1. ​ Cepumus sasmalcina vai salauž mazākos gabaliņos. Ieber porcijas trauciņos.

2. Atliek ogas dekoram, pārējās pārliek traukā. Pievieno biezpienu, saldējumu un sablendē, līdz masa ir viendabīga. Biezpiena krēmu pārliek pa virsu cepumiem.

3. Izdekorē ar svaigām ogām un līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Aprikožu sorbets

Nepieklājīgi venkāršs un ātri pagatavojams sorbets. Ideāls veids, kā izmantot to, kas vairs nelien vēderā un sāk jau bojāties - persiki, bumbieri, plūmes, arikozes, mellenes, avenes, upenes, nektarīni. Tikai ņem vērā, ka sorbets jāpagatavo mazliet saldāks nekā tev gribās, jo aukstums nozags saldumu. Ideju aizguvu no vecākas kolēģes Lindas - lindasvirtuve.lv

Sastāvdaļas:

gatavas un mīkstas aprikozes (bez kauliņiem)

karameļu sīrups

1/2 citrona sula un rīvēta miziņa

Pagatavošana:

1. Aprikozes nomazgā, sagriež uz pusēm, izņem kauliņus un liek blenderī. Pievieno pēc garšas cukura sīrupu un svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu miziņu. Visu sablendē. It-kā jau būtu pariezi caur sietu izberzt, bet es to nedarīju - man patīk sajust struktūru un man, laikam, ir ļoti labs blenderis, jo neksa traucējošs sorbetā nebija.

2. Ja tev ir saldējuma mašīna, tad masu pārlej tajā un seko instrukcijai. Tikai ja tev ir kāds kilograms augļu vai ogu, tad sasalt kārtīgi diez vai paspēs. Vienalga jāliek saldētavā.

3. Un tagad pastāstīšu par vienkāršāko veidu kā sasaldēt sorbetu - masu pārlej plastikāta konteinerā, apsedz ar vāku un liek saldētavā uz pāris stundām. Sorbetam jābūt sacietējušām pa malām, bet ar mīkstu vidu. Šo masu pārliec blenderī un vēlreiz kārtīgi sablendē. Tad pārlej atpakaļ konteinerā un liec saldētavā līdz pilnīgai sastingšanai. Tā tev nebūs jāmaisa sorbets katru pusstundu un tu iegūsi ideālu struktūru!

4. Kādas minūtes 20 pirms pasniegšanas pārliec trauku ledusskapī.

Augļu saldējums

Šodien ir tik karsts, ka nav nekā labāka par aukstu saldējumu. Turklāt, ja saldējums ir ar augļiem un vēl pašu gatavots... Mmmm....

Sastāvdaļas:

2 lieli vai 3 mazi citroni

50g cukurs

3-4 lielas zemenes

1 kivi

sauja mellenes

Pagatavošana:

1. No citroniem izspiež sulu un sajauc ar cukuru. Pielej 50 ml ūdens un samaisa, līdz cukurs izšķīst.

2. Zemenes nomazgā un sagriež šķēlītēs. Kivi notīra un sagriež ripiņās.

3. Saldējuma trauciņos saliek pamīšus augļus un ogas. Līdz malām piepilda ar pagatavoto sīrupu. Katrā trauciņā iesprauž saldējuma kociņu un ievieto saldētavā uz 6 stundām.

Par sevi jaunietis stāsta šādi: "Savu blogu sāku rakstīt deviņu gadu vecumā. Sākumā publicēju tikai receptes, tad sāku izvietot produktu apskatus un ceļojumu aprakstus. Esmu izveidojis arī savu kanālu vietnē YouTube un kopš 2017. gada novembra veidoju arī video. Esmu akciju #Piparspogai (#Piparaizaicinajums) , "Ēd burgerus un ziedo" aizsācējs un priecājos par lieliskajiem akcijas rezultātiem! Par saviem labdarības projektiem esmu saņēmis titulu "Latvijas lepnums 2019". Esmu reģistrējis Labdarības biedrību "Pipars", un ar tās starpniecību turpinu veidot labdarības projektus, lai palīdzētu bērniem ar īpašām vajadzībām. Mans jaunākais sociālais projekts ir "Laba soma"! 2020. gada nogalē saņēmu Latvijas Republikas tiesībsargs gada balvu nominācijā "Palīdzība bērniem". 2020.gada nogalē tiku iekļauts prestižā biznesa žurnāla "Forbes" sarakstā "30 līdz 30" (30 under 30) nominācijā "Labdarība". Šobrīd strādāju pie savas maiznīcas un sociāla projekta "Laba maize"!"


Tevi varētu interesēt arī šīs receptes:
Deserts, foto: Pipars.lv

Deserts, foto: Pipars.lv

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas