Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sāļās vafeles ar sieru: recepte brokastīm vai uzkodām

Sāļās vafeles (Image by congerdesign from Pixabay)

Sāļās vafeles (Image by congerdesign from Pixabay)

Kad brokastīs kārojas ko sāļu, bet bērni uzstāj uz vafelēm, pienācis laiks pagatavot sāļās vafeles ar sieru. Par laimi šis ēdiens apmierina gan pieaugušos, gan jaunāko paaudzi, turklāt bērniem patīk iesaistīties vafeļu cepšanas procesā. Šī recepte noderēs arī kā uzkoda. Lūk, kā tās pagatavojamas.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 150 g saldkrējuma sviesta;
  • 150 g siers (izmantoju to, kas tajā brīdī atrodas ledusskapī);
  • 200 g skābā krējuma;
  • 200 gr miltu;
  • 3 tējkarotes ķimeņu;
  • 1/2 tējkarotes sodas;
  • Šķipsniņa sāls.

Sāļo vafeļu recepte:

  1. Liec bļodiņā kubiciņos sagrieztu sviestu, uz mazas uguns vai ūdens peldē to izkausē;
  2. Sieru sarīvē skaidiņās, pievieno skābo krējumu un ķimenes;
  3. Apvieno sviestu ar siera, skābā krējuma, ķimeņu masu un kārtīgi samaisi;
  4. Masā iemaisi miltus, sodu un sāli. Atkal visu samaisi;
  5. Sakarsē vafeļu pannu, uz tās liec sagatavo mīklu ar tējkaroti (mazas piciņas), cep 1-2 minūtes, līdz vafeles kļuvušas zeltaini brūnas.

Tās var ēst atsevišķi, kā piedevu brokastu omletei vai izmantot kā pamatni sāļajās uzkodās.

Brokastīm derēs arī šie ēdieni:

Sāļās vafeles (Image by congerdesign from Pixabay)

Sāļās vafeles (Image by congerdesign from Pixabay)

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas