Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Sezonas recepte: Ar mizu vārītas cūku pupas

Cūku pupas (Flickr.com)

Cūku pupas (Flickr.com)

Ir sākusies pākšaugu sezona: jāsteidz meklēt receptes ar svaigiem zirnīšiem un cūku pupām, lai pagatavotu gardu un vitamīniem bagātu maltīti. Viena no senākajām receptēm, kas ir arī apbrīnojamie vienkārša, ir ar visu mizu vārītas cūku pupas. Vislabāk tās gatavot nesteidzīgi, visas dienas garumā, jo cūku pupu vārīšana ir darbiņš pacietīgajiem. Tiem, kuri prot novērtēt šo sezonālo garšu.

Receptei nepieciešams:

  • Cūku pupas (daudzums atkarīgs no ēdāju skaita, bet jāņem vērā, ka pāksts ir liela, bet tajā atrodas maksimums 5 cūku pupas)
  • Ūdens
  • Sāls

Vārītu cūku pupu recepte:

  1. Sagatavo cūku pupas vārīšanai – kārtīgi tās nomazgā zem tekoša ūdens, nogriez katrai pākstij abus galiņus;
  2. Liec pupas lielā kastrolī un lej klāt ūdeni tā, lai tas pilnībā pārsedz visas cūku pupas;
  3. Liec kastroli vārīties uz uguns;
  4. Ik pa laikam pielej klāt papildus ūdeni, lai cūku pupas vienmēr būtu ar to nosegtas (ik pa laikam klāt vari piebērt klāt arī šķipsniņu sāls).

Cūku pupas ir gatavas, kad pāksts ūdenī šķīst un pašas pupas ir mīkstas.

Pasniegt tās vari ar skābu krējumu vai sviestu, bet mūsmājās tās tiek ēstas tāpat: šķīvī liekam pupas ar visām pākstīm un katrs pats savas cūku pupas loba. Neieraksta, bet ļoti veselīga un sezonai atbilstoša maltīte.

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...