
annapannalv/Instagram
Kulinārijas grāmatu autore Anna Panna (īstajā vārdā Anna Birmane) savā "Instagram" kontā dalījusies ar ideāliem vasaras salātiem, kas būs piemēroti gan vieglām pusdienām, gan kā gards piedāvājums viesībās. Viegli, krāsaini un pilni svaiguma – šie salāti noteikti kļūs par sezonas favorītiem.
"Tu zini, ka salāti ir tiešām labi, ja pieķer sevi tos pagaršojot "tikai vienu reizi"... desmito reizi pēc kārtas,” atklāj Anna. Viņa uzsver, ka saldskābā mango garša lieliski sader ar kraukšķīgajiem dārzeņiem un sulīgajām garnelēm, bet īpašā "odziņa" ir vienkāršā, taču aromātiskā mērce.
Sastāvdaļas (4 personām):
- 1 zilais sīpols
- 1 garais gurķis
- 200 g mango
- 1 sarkanā paprika
- 100 g konservētas kukurūzas
- 400 g tīģergarneļu
- 1 marinēta paprika
- Sauja kinzas vai pētersīļu
Mērcei:
1 ķiploka daiviņa (sarīvēta vai smalki sakapāta)
3 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes ābolu etiķa
1 ēdamkarote medus
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Vāra garneles. Katliņā uzvāra ūdeni ar šķipsniņu sāls. Pievieno garneles un vāra pāris minūtes, līdz tās kļūst maigi rozā. Pēc tam nokāš un ļauj tām atdzist.
- Bļodā liek smalki sagrieztu mango, papriku, sīpolu, gurķi, marinēto papriku un zaļumus. Pievieno kukurūzu un atdzesētās garneles. Visu viegli samaisa.
- Mērces sastāvdaļas liek burciņā, cieši aizver un kārtīgi sakrata. Pārlej pār salātiem un vēlreiz visu apmaisa. "Man šķiet, šos salātus gribas ēst ar karoti. Tie ir viegli, svaigi un garšas ziņā ļoti sabalansēti," piebilst Anna.
Lasi arī!
Vienkārši, sātīgi un garšīgi! Juškas Padruškas kabaču un maltās gaļas sautējums vakariņām
Recepte: Fritatta ar sēnēm un šķiņķi Kaspara Daugaviņa gaumē
Vistas šķiņķīši laima mērcē – aromātiskas vakariņas ar viegli eksotisku noskaņu
Siera kūkas salāti – viegls un svaigs vasaras deserts

annapannalv/Instagram
