Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Aromātiskais sviests – vienkāršs veids, kā ēdienam piešķirt garšu

Foto:ChatGPT

Foto:ChatGPT

Aromātiskais sviests ir labs palīgs virtuvē – piešķir ēdienam īpašu garšu un aromātu. To var smērēt uz maizes, pievienot gaļai, zivīm vai kartupeļiem. Pagatavošana ir ļoti vienkārša, un viss, kas vajadzīgs – kvalitatīvs sviests un pāris papildu sastāvdaļas.

Svarīgi!

  • Izvēlies sviestu ar vismaz 82,5% tauku saturu
  • Lai būtu vieglāk maisīt, sviestam jābūt mīkstam (istabas temperatūrā)
  • Visas sastāvdaļas jāsagatavo smalki (sasmalcinātas, sarīvētas utt.)

1. Sviests ar olīvām un citronu

Labi der: zivīm, jūras veltēm, dārzeņiem

Sastāvdaļas:

  • 180 g sviesta
  • 100 g olīvu (bez kauliņiem, smalki sakapātas)
  • 1 citrona miziņa (rīvēta)
  • Sula no ½ citrona
  • Apmēram ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana:

  1. Mīksto sviestu liek bļodā.
  2. Pievieno sakapātas olīvas, citrona sulu, miziņu un sāli.
  3. Visu labi samaisa līdz viendabīgai masai.
  4. Ietin pārtikas plēvē vai veido sviesta ruleti, liek ledusskapī sacietēt.

2. Sviests ar parmezānu, ķiploku un dillēm

Labi der: vistas gaļai, kartupeļiem, rīsiem, griķiem

Sastāvdaļas:

  • 180 g sviesta
  • 80 g rīvēta parmezāna
  • 2–3 ķiploka daiviņas (izspiestas vai smalki sarīvētas)
  • 15 g svaigu diļļu (sasmalcinātas)
  • Apmēram ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana:

  1. Sviestu ieliek bļodā un pievieno visas sastāvdaļas.
  2. Rūpīgi samaisa, līdz viss vienmērīgi sajaucies.
  3. Masu var likt trauciņā vai veidot sviesta rullīti, tad atdzesē ledusskapī.

3. Sviests ar upenēm un timiānu

Labi der: ceptai gaļai, steikiem, medījumiem

Sastāvdaļas:

  • 180 g sviesta
  • 100 g melno upeņu (izberztas caur sietu, bez miziņām un sēklām)
  • 10 g svaiga timiāna
  • Apmēram ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana:

  1. Upenes izberž caur sietu, lai iegūtu biezeni.
  2. Mīkstajam sviestam pievieno upenes, timiānu un sāli.
  3. Samaisa un liek ledusskapī, līdz sacietē.

Padoms:

Šo sviestu var uzglabāt ledusskapī līdz 2 nedēļām vai sasaldēt un lietot pakāpeniski. Ērti – nogriez šķēlīti un liec uz karsta ēdiena tieši pirms pasniegšanas.

Lasi arī!

Viegli grezns un pavasarīgi zaļš: lakšu sviests Madaras Biedriņas gaumē

Foto:ChatGPT

Foto:ChatGPT

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas