
Foto: zanegrice/ Instagram
Nav nekā labāka par siltām, aromātiskām brokastīm, kas smaržo pēc vasaras meža un lauku virtuves! Šīs gaileņu karstmaizes, ko piedāvā pavāre Zane Grice, ir patiesa garšas baudīšana – kraukšķīga maize, saceptas sēnes ar zeltainiem sīpoliem, ķiploku un rozmarīna pieskārienu.
Nepieciešams:
- gailenes;
- sīpols;
- ķiploks;
- rozmarīns;
- maize;
- sviests;
- rapšu vai saulespuķu eļļa;
- sāls;
- pipari;
Pagatavošana:
Sēnes notīri, uz pannas lej eļļu un uzliec sviesta gabaliņu.
Kamēr panna sildās nomizo sīpolu un sagriez pusaplīšos. Kad panna uzsilusi, apcep sīpolus līdz tie kļuvuši caurspīdīgi un pa to laiki sagriez gailenes sev vēlamajā lielumā.
Pievieno gailenes sīpoliem uz pannas un pagaidi līdz no gailenēm izdalās šķidrums. Šķidrumu, protams, vari liet ārā, bet var to ieliet bļodiņā, atdzesēt, pildīt maisiņā un uzglabāk kā buljonu.
Gailenēm pievienojam sāli, piparus un ķiploku daiviņu, vēl pāris minūtes apcepam gailenes līdz tās kļuvušas zeltainas un liekam pannu nost.
Uz pannas uzlejam eļļu, uzliekam sviesta gabaliņu. Kad panna uzkarsusi, liekam ar nazi saspiestas ķiploku daiviņas un rozmarīna zariņus.
Uzliekam maizītes un apcepam no abām pusē līdz zeltainas. Kamēr maizīte cepās droši paberzē to ar ķiplociņu un rozmarīnu no pannas, lai labāk uzsūcas to garša.
Maizītei virsū liekam saceptās gailenes un izbaudām!
Izmēģini arī:
VIDEO RECEPTE: Gaileņu mērce pēc Madaras Martini vecmammas receptes

Foto: zanegrice/ Instagram
