
Foto: Pexels
Parasti, lietojot diļļas, izmetam to kātus, jo domājam — nu kam gan tie vajadzīgi? Taču tieši diļļu kāti ir īsts gardēžu noslēpums, kas piešķirs tavām receptēm īpašu aromātu un svaigumu. Turklāt to izmantošana ir gan vienkārša, gan ekonomiska — tāpēc nākamreiz neturi rokas pie buntiņas, bet ļauj kātiem iespēju!
Lūk, daži veidi, kā no diļļu kātiem iegūt maksimumu!
1. Zupām un buljoniem — dabīgs garšas pastiprinātājs
Diļļu kāti lieliski papildina zupas un buljonus. Iemet tos katlā kopā ar dārzeņiem vai gaļu vārīšanās beigās, lai piešķirtu patīkamu, zaļu svaigumu. Pirms pasniegšanas vienkārši izņem laukā — kā lauru lapu.
2. Perfekti marinēšanai
Marinējot gurķus, kabačus vai sīpolus, diļļu kāti piešķirs īpašu aromātu un padarīs marinādi vēl izteiksmīgāku. Tieši kāti ir tie, kas bieži vien slēpjas veiksmīgā "vecmāmiņas gurķu" receptē.
3. Zaļajam sviestam vai eļļai
Sasmalcini diļļu kātus kopā ar ķiploku un samaisi ar sviestu vai olīveļļu. Šāda masa būs ideāla grilēšanai, uz sviestmaizēm vai piedevām karstiem ēdieniem.
4. Svaiga piedeva smūtijiem un pesto
Diļļu kāti lieliski iederas arī veselīgajos zaļajos kokteiļos. Kopā ar gurķi, citronu un ūdeni iegūsi atsvaidzinošu dzērienu. Savukārt, ja pietrūkst bazilika pesto mērcē — kāti būs labs aizstājējs vai papildinājums!
5. Sasaldē turpmākai lietošanai
Neizmet! Sasmalcini kātus un sadali ledus formiņās kopā ar ūdeni vai eļļu. Iegūsi mazas "garšas kapsulas", ko ērti pievienot ēdieniem nākotnē.
Tātad — nākamreiz, kad ņemsi rokās diļļu bunti, paskaties uz kātiem ar citām acīm. Tie nav atkritumi – tie ir dabisks, garšīgs resurss, ko nevajadzētu palaist garām.
Lasi arī!
Aromātiskais sviests – vienkāršs veids, kā ēdienam piešķirt garšu
Ko darīt ar pāri palikušo gurķu marinādi? Gudras un garšīgas idejas virtuvē
Ilgtspējīga virtuve – vai zini, kā praktiski izmantot sīpolu un ķiploku mizas?

Foto: Pexels
