Foto: Līva Treimane/1188.lv redakcija
Ienes mājās svētku garšu un pagatavo grauzdētas mandeles, kuras garšos pēc Ziemassvētkiem. To pagatavošana ir vienkārša – pats grūtākais būs sagaidīt līdz gatavās mandeles padziest, lai varētu ar tām mieloties pats un vēl arī pacienāt citus.
Nepieciešams:
- 200 grami mandeles;
- 100 – 120 grami cukura;
- 25 ml ūdens;
- 2 tējkarotes piparkūku garšvielas;
- 1/2 – 1 tējkarote kanēļa (daudzums atkarīgs no tā, cik ļoti garšo kanēlis)
Ņem katliņu – tajā ieber mandeles, cukuru, piparkūku garšvielas un kanēli. Pārlej pāri ūdeni – visu kārtīgi samaisa, lai cukurs samirkst.
Katliņu liek karsēties uz vidēja karstuma. Masu ik pa laikam apmaisa.
Masu karsē un maisa tik ilgi līdz ūdens ir iztvaikojis un visa masa sabiezējusi – mandeles pārvilkušās ar drupačainu kārtiņu.
Masu izgāž uz cepamā papīra, izlīdzina un ļauj atdzist. Kad mandeles atdzisušas, to lielākos gabaliņus droši salauž.
P.S. Ja grib, lai mandeles ir spīdīgas nevis drupačainas, tad masu turpina vēl karsēt līdz cukurs pārvēršas šķidrā karamelē – tad visu apmaisa un ber uz cepamā papīra.
Ja uztraucies par to, kā pēc mandelēm atmazgāt katliņu – neuztraucies! Ielej katliņā ūdeni un atstāj, lai tas atmirkst.
Izmēģini arī šīs gardās receptes:
Video recepte: Pagatavo piparkūku mājiņu ar cukura logiem!
Foto: Līva Treimane/1188.lv redakcija