
Foto: ChatGPT
Ja meklē ko jaunu un vienkāršu, bet ar raksturu – izmēģini šo karamelizēta grilēta siera recepti pikantā medus glazūrā. Tā būs īsta zvaigzne gan dārza ballītē, gan vakariņu uzkodās ar draugiem!
Sastāvdaļas:
- 1 biezas šķēles halloumi vai cits grilēšanai piemērots siers
- 2 ēdk. medus
- 1 tējk. čili pārslu (vai pēc garšas)
- 1 tējk. citrona sula
- šķipsniņa sāls
- svaigi zaļumi pasniegšanai (piemēram, pētersīļi vai baziliks)
Pagatavošana:
- Medu uzkarsē pannā vai mikroviļņu krāsnī, pievieno čili pārslas, citrona sulu un šķipsniņu sāls. Maisa, līdz viss apvienojas. Atstāj malā.
- Sieru sagriež 1–1,5 cm biezās šķēlēs.
- Uzkarsē grilu vai pannu (bez eļļas!) un apcep sieru no abām pusēm, līdz tas kļūst zeltains un viegli kraukšķīgs.
- Ar otiņu vai karoti siltajam sieram pārlej medus glazūru.
- Pasniedz tūlīt, pārkaisot ar zaļumiem.
Padoms: Vēlies vēl asāku? Glazūrai pievieno šķipsniņu kūpinātas paprikas vai drusku ķiploku!
Lasi arī!
Vasaras tendence – karstā laika iedzīvotāji labprātāk ēd vistu, mazāk burgerus
Recepte: Ņoki grillētu tomātu mērcē ar salami un olīvām

Foto: ChatGPT
Šī raksta tēmas
