
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels
Karstajās dienās gribas ko veldzējošu, bet arī enerģiju nedrīkst aizmirst. Ledus kafija ir lielisks veids, kā apvienot abus! Un labā ziņa – to pavisam vienkārši var pagatavot mājās, pielāgojot sev tīkamākās garšas.
Piedāvājam vienu no vasaras gardākajām ledus kafijas receptēm ar vaniļas notīm.
Nepieciešams (1 porcija):
- 1 glāze stipras, atdzesētas kafijas (ideāli – cold brew vai dubultais espresso);
- ½ glāze piena vai augu dzēriena (piemēram, mandeļu, auzu vai kokosriekstu);
- 1–2 tējkarotes cukura, kļavu sīrupa vai vaniļas sīrupa;
- Ledus kubiņi;
- (Pēc izvēles) pāris pilieni vaniļas esences;
- (Pēc izvēles) putukrējums vai putots piens dekoram.
Pagatavošana:
Pagatavo kafiju un ļauj tai pilnībā atdzist.
Glāzē pievieno saldinātāju un (ja vēlies) vaniļas esenci.
Piepildi glāzi ar ledus kubiņiem.
Pārlej ar kafiju un pievieno pienu. Viegli samaisi.
Rotā ar putukrējumu, šokolādes skaidiņām vai kanēli, ja gribas kafiju pārvērst īstā desertā.
Noderīgs triks: ledus kafija garšos vēl labāk, ja saldēsi kafiju ledus kubiņu formiņās – dzēriens neatšķaidīsies, un garša būs intensīva līdz pēdējam malkam!
Izmēģini arī:
"TikTok" recepte: Vienkārša un superīga ledus kafija katra gaumei

Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels
