Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Mutē kūstoša ķiršu drupačkūka ar vaniļas pudiņu

Foto: perfekte_rezepte/ Instagram

Foto: perfekte_rezepte/ Instagram

Šī ķiršu kūkas recepte ar kraukšķīgām drupačām un krēmīgu vaniļas pudiņu ir īsts gardums! Ideāli piemērota pie kafijas vai kā deserts – vienkārši neatvairāma!

Nepieciešams:

Pudiņam:

500 ml piena;
1 paciņa vaniļas pudiņa pulvera;
40 g cukura.

Mīklai:

300 g miltu;
150 g cukura;
šķipsniņa sāls;
150 g auksta sviesta;
1 ola.

Pildījumam:

  • 700 g ķiršu, bez kauliņiem;
  • 30 g cukura;
  • 1 paciņa vaniļas cukura.

Drupačām:

  • 200 g miltu;
  • 100 g cukura;
  • 100 g auksta sviesta.

Pagatavošana:

Vispirms pagatavo vaniļas pudiņu pēc instrukcijas uz iepakojuma, bet izmanto nedaudz mazāk piena, lai tas būtu stingrāks. Ļauj atdzist.

Mīklai sajauc miltus, cukuru un sāli. Pievieno aukstu sviestu gabaliņos un olu. Samīca līdz viendabīgai mīklai, tad atdzesē apmēram pusstundu.

Mīklu izlīdzina uz ietaukotas cepamās pannas, izveidojot nelielu maliņu. Uzklāj atdzisušo pudiņu.

Ķiršus sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru, tad izber virs pudiņa.

Drupačām sajauc miltus un cukuru, pievieno aukstu sviestu gabaliņos un saberž drupačās. Vienmērīgi pārkaisa tās virs ķiršiem.

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C (ar ventilatoru – 160°C) apmēram 45 minūtes, līdz drupačas kļūst zeltaini brūnas.

Izmēģini arī:

Vitamīniem bagāts našķis pašu rokām – dzērvenes cukurā

Recepte: aromātiskas siera un ķiploku bulciņas

Brūninātā sviesta ābolkūka — kārdinoši sulīga un aromātiska!

Foto: perfekte_rezepte/ Instagram

Foto: perfekte_rezepte/ Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas