
annapannalv/Instagram
Salāti bieži vien šķiet veselīgi un skaisti, bet, ja tiem trūkst mērces, garša var būt vienmuļa. Tieši mērce piešķir ēdienam raksturu un padara to par ko īpašu. Ar šo recepti iespējams pārvērst vienkāršas sastāvdaļas patiesi gardā maltītē.
Ar recepti savā "Instagram" kontā padalījusies ēdienu blogere Anna Panna.
Sastāvdaļas:
- 2 nektarīni vai persiki
- 1 halumi siera gabaliņš (sagriezts kubiciņos)
- 1 liels tomāts vai 8 mazie tomātiņi
- ap 50 g vārītu edamame pupiņu
Mērcei:
- 30 g extra virgin olīveļļas
- 10 g ābolu vai balzamiko etiķa
- 10 g agaves sīrupa vai medus
- 1 smalki sagriezts šalotes sīpols
Pagatavošana
- Halumi sieru apcep pannā līdz zeltainam brūnumam.
- Nektarīnus un tomātus sagriež, pievieno edamame pupiņas.
- Sajauc mērces sastāvdaļas, līdz izveidojas viendabīga mērce.
- Pārlej ar to salātus, pievieno halumi un visu viegli samaisa.
Šie salāti ir gan sātīgi, gan svaigi. Tie lieliski derēs kā vieglas pusdienas vai vakariņas, kā arī būs piemēroti svētku galdam.
Lasi arī!

annapannalv/Instagram
Šī raksta tēmas
