Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Dagmāra Legante gatavo sātīgo pupiņu zupu itāļu gaumē

Zupas glābj izsalkušos – liekot lietā nedaudz radošuma, vairumu no tām var pagatavot ātri un vienkārši. Televīzijas personība Dagmāra Legante zupas vāra itin bieži un arī šoreiz, ciemojoties pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska, draudzenei Gunai gatavo minestrone – tradicionālo pupiņu zupu itāļu gaumē

Ko gatavot? Dagmāras Legantes izvēles ietekmē garastāvoklis un ledusskapja saturs. Tāpēc bez radošuma neiztikt, jo ģimenei Dagmāra gatavo katru dienu. Vislabprātāk – ātrus un vieglus ēdienus, ikdienā tie ir wok ēdieni un zupas. Svētkos top speķa pīrādziņi un rasols.

“Gaļa un grilēšana ir vīra lauciņš, bet galvenais pavārs ikdienā laikam esmu es. Man pašai garšo japāņu ēdieni un suši, ļoti, ļoti garšo āboli,” atklāj Dagmāra.

Šoreiz viņas redzeslokā nonākušas pupiņas, tomāti un cietais siers. Izklausās itāliski! Tā arī ir – top itāļu tradicionālā pupiņu zupa minestrone, sātīgs, aromātisks, bet lēti un ātri pagatavojams ēdiens, kas turpmāk papildinās Dagmāras zupu repertuāru un arī iepriecinās draudzeni Gunu.

Nepieciešams (5 cilvēkiem):

  • 2 sīpoli;
  • 400 g burkānu kubiņu un zirnīšu maisījuma Rimi;
  • 3 selerijas kāti;
  • 400 g balto pupiņu Rimi Smart;
  • 400 g mizotu plūmju tomātu Rimi;
  • 1 buljona kubiņš Rimi;
  • 20 g rīvēta cietā siera Rimi;
  • 20 g svaigu zaļumu;
  • 150 g makaronu Rimi;
  • sāls, pipari pēc garšas;
  • eļļa cepšanai.
Pasniegšanai:

6 maizes šķēles (pēc izvēles).

Pagatavošana:

Nomizo un sagriez sīpolus un selerijas kātus. Lielā katlā uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno selerijas kātus un cep vēl 5–7 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Pievieno burkānu un zirnīšu maisījumu.

Pielej sīpoliem un selerijām litru ūdens un liec katlā buljona kubiņu. Maisi, līdz tas izšķīst. Pievieno tomātus, noskalo un notecini baltās pupiņas, liec katlā. Atstāj visu uz lēnas uguns vārīties apmēram 10–15 minūtes. Pievieno makaronus, pieber sāli un piparus pēc garšas.

Karstu zupu lej bļodiņās, pārkaisi ar rīvētu cieto sieru un svaigiem zaļumiem. Pasniedz ar grauzdētu vai svaigu maizi pēc izvēles.

Izmēģini arī:

Mājās gatavoti zivju pirkstiņi – recepte, kas katram būs pa spēkam

Recepte: Bagātīga lēcu un liellopu gaļas biezzupa Valtera Krauzes izpildījumā

Publicitātes foto/Rimi

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas