
pipars.lv/Instagram
Ēdienu blogeris Pipars (īstajā vārdā Rojs Puķe) savā "Instagram" profilā dalījies ar savu šī gada, viņaprāt, gardāko recepti – latvisko versiju populārajam tako. Tā ir vienkārša, sātīga un tik garšīga, ka Pipars pats atzīst: "Apēdu visu viens pats!"
Kraukšķīgu kartupeļu pamatne, sulīga gaļa, daudz siera un lielisks līdzsvars ar krējumu – tieši šādi veidots šis netradicionālais, bet ārkārtīgi baudāmais tako. Pipars arī atzīmē, ka tieši vairāk krējuma piedeva piešķir ēdienam īsto harmoniju.
Sastāvdaļas:
- 2 jaunie kartupeļi
- 200 g gatavas gaļas
- 120 g siers (rīvētā veidā)
- Salātu lapas
- 2 ēd.k. krējuma
- Tomātu salsa
- Garšvielas (piemēram, meksikāņu maisījums)
- Eļļa
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
- Kartupeļus sagriež plānās šķēlēs un kārto uz pannas kā zvīņas – vienu uz otras. Apsmērē ar eļļu, pārkaisa ar garšvielām, uzber sieru.
- Cep 20 minūtes, tad ļauj mazliet atdzist, uzmanīgi apgriež otrādi un noņem papīru.
- Uz katras kartupeļu bāzes liek salātus, gaļu, vēl nedaudz siera, krējumu un salsu. Satin un pasniedz uzreiz, kamēr vēl silts!

pipars.lv/Instagram
Šī raksta tēmas
