
pipars.lv/Instagram
Marinēti kartupeļi ir vienkārša un garda piedeva, kas lieliski papildina šašliku un citus gaļas ēdienus. Šāda veida marinējums ne tikai piešķir kartupeļiem jaunu, interesantu garšu, bet arī palīdz saglabāt dārzeņu tekstūru un svaigumu.
Recepte ir viegli pagatavojama, un marinēšanās process ļauj kartupeļiem uzņemt garšvielu aromātus, radot līdzsvarotu un atsvaidzinošu piedevu, kas iederēsies gan ikdienas maltītēs, gan svētku galdā. Ar recepti savā "Instagram" kontā padalījies ēdienu blogeris Pipars (īstajā vārdā Rojs Puķe).
Sastāvdaļas:
- Vārīti kartupeļi ar mizu (pietiekami, lai aizpildītu 1 litra burku)
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes etiķa (9%)
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- Lauru lapas (pēc garšas)
- Smaržīgie pipari (pēc garšas)
- Dilles (pēc garšas)
- Karstais ūdens
Pagatavošana:
- Vārītos kartupeļus ar mizu saliek tīrā stikla burkā.
- Pievieno sagrieztu sīpolu, ķiplokus, dilles, lauru lapas un smaržīgos piparus.
- Burkā ieber etiķi, sāli un cukuru.
- Aplej sastāvdaļas ar karstu ūdeni tā, lai ūdens pilnībā pārklāj kartupeļus.
- Burku aizver un viegli sakrata, lai garšvielas labi sajauktos ar ūdeni.
- Novieto burku ledusskapī un ļauj marinēties vismaz 24 stundas.
Pēc laika kartupeļi būs uzņēmuši garšvielu aromātus, īpaši labi būs marinētas kartupeļu mizas un sīpoli. Ja vēlaties intensīvāku garšu, marinējumu varat atstāt ledusskapī vēl pāris dienas.
Lasi arī!
Cilvēki Latvijas veikalos pēkšņi sāk izpirkt kādu specifisku pārtikas produktu

pipars.lv/Instagram
