
arija_avota_receptes/Instagram
Ēdienu blogeri nereti saka, ka labākās receptes rodas tad, kad satiekas divas pasaules. Šoreiz tā ir šokolādes braunija intensīvā garša un krēmīgās siera kūkas maigums. Rezultāts – sulīga, piesātināta un ar mandeļu miltiem raksturīgo tekstūru bagātināta kūka, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar recepti savā "Instagram" profilā padalījusies kulināre un bērnu pavārgrāmatas “Mana mīļākā pavārgrāmata” autore Ārija Avota.
Sastāvdaļas:
Braunija kārtai:
- 120 g tumšās šokolādes (ap 55%)
- 120 g sviesta
- 100 g cukura
- 2 lielas olas
- 1 tējk. vaniļas
- 70 g mandeļu miltu
- 40 g kviešu miltu
- Šķipsniņa sāls
Siera kūkas kārtai:
- 200 g krēmsiera
- 50 g skābā krējuma
- 50 g cukura
- 1 liela ola
- 1 apelsīna rīvēta miziņa
Pagatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 °C (augša–apakša). 20 cm kūkas formu ieziež ar sviestu un izklāj ar cepampapīru.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu, nedaudz atdzesē. Iemaisa cukuru, vaniļu un pa vienai olu. Iesijā abus miltus ar sāli, samaisa viendabīgā masā. ~120 g mīklas atliek dekoram.
- Krēmsieru saputo ar skābo krējumu un cukuru. Pievieno apelsīna miziņu un olu, nedaudz sakuļ.
- Veidnē liek lielāko daļu braunija mīklas, virs tās – krēmsiera masu. Pa virsu liek atliktās braunija mīklas "piciņas" un ar kociņu veido rakstus, lai abas masas nedaudz saplūst.
- Kūku cep ~45 minūtes, līdz tā ir stingra un, pakustinot pannu, masa vairs "neļogās".
Lasi arī!
Viegla recepte gardam ogu pīrāgam
Recepte īstiem saldummīļiem: šokolādes fondants Elīnas Didrihsones gaumē
Recepte: apgrieztā melleņu kūka – kā melleņu kēksiņš, tikai vēl labāk!

arija_avota_receptes/Instagram
