Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte saldummīļiem – meduskūka

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Meduskūka ir klasiska un daudzu iecienīta kūka, kas ar savu bagātīgo garšu un aromātu spēj iepriecināt ikvienu. Tās mīkstās kārtas un krēmīgais pildījums rada nevainojamu kombināciju. Šodien piedāvājam gardu meduskūkas recepti, ar kuru savā "Instagram" kontā "lovemybrickhouse" padalījusies Inese Šulca.

Lielai 12 kārtu un 21 cm diametra (+ krēms/drupačas) kūkai nepieciešams:

Mīklai:

  • 4 olas
  • 150 g cukurs
  • 90-100 g sviests
  • 120 g medus (ņemiet tumšāko)
  • 1 tējkarote soda
  • 350 g milti

Krēmam:

  • 600-800 g biezs un labs krējums 25-30% (piemēram, Talsu/Baltais eksporta krējums)
  • 80-100 g pūdercukurs
  • Virskārtai (ja neizmantosiet drupačas):
  • 200 g krēmsiers
  • Aptuveni 30-40 g sviests

Pagatavošana:

  1. Mīklas sagatavošana: Sajauciet katliņā (ierēķiniet tam lielumu tā, lai pietiek vieta arī miltiem) cukuru, sviestu un medu. Visu izkausējiet uz mazas uguns, nepārtraukti maisot.
  2. Tad pievienojiet sodu un intensīvi turpiniet maisīt, lai notiktu reakcija. Noņemiet katliņu no uguns, bet turpiniet maisīt.
  3. Ļaujiet mīklai nedaudz atdzist, tad pievienojiet olas un samaisiet. Pakāpeniski pievienojiet miltus un samaisiet, līdz iegūstat viendabīgu mīklu.
  4. Kārtu cepšana: Smērējiet mīklu plānā kārtiņā uz cepampapīra, aptuveni vadoties pēc vēlamās formas (var izmantot šķīvi kā veidni). Viss liekais paliks drupačām.
  5. Cepiet 4-5 minūtes 180 grādos (atkarībā no cepeškrāsns). Man sanāk 5 minūtes, režīmu lieku tādu, kur ventilators vienmērīgi pūš karstumu no apakšas un augšas. Jo brūnāka kārtiņa, jo tumšāka krāsa kūkai.
  6. Ņemiet izcepto kārtiņu ārā un uzreiz izgrieziet formu ar šķīvi un nazi. Tā izcepiet visu kārtu daudzumu. Mazāka diametra kārtas var satilpināt vairākas vienā piegājienā.
  7. Kūkas veidošana: Kad kārtas ir atdzisušas, veidojiet kūku. Kā pamatni var izmantot Gemosā nopērkamajos kartona aplīšus, ja nav, izgrieziet no cepampapīra.
  8. Starp kārtām smērējiet krēmu. Izdekorējiet ar drupačām (ja izmantojat) un lieciet uz nakti ledusskapī (zem vāka vai pārtikas plēves).

Lai jums labi garšo!


Lasi arī!

Veselīgas un garšīgas RAW kūkas pēc pasūtījuma

Garšu eksplozija – kanēļa un medus siera kūka

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas