
madara.martini/Instagram
Tuvojas rudens – laiks, kad īpaši kārojas ko siltu un sildošu. Ēdienu blogere Madara Martini atzīst, ka pēc atgriešanās mājās no brīvdienām Lietuvā un pēc kārtīgas pārsalšanas viņai gribējies tieši šādu ēdienu: "Atcerējos par siera zupu, ko nebiju gatavojusi gadiem. Šoreiz improvizēju, bet sanāca tik labi, ka noteikti taisīšu vēl!"
Sastāvdaļas:
- vistas buljons
- burkāns
- kartupeļi
- edame pupiņas (var konservētus zaļos zirnīšus)
- viens iepakojums kausētais siers
- zaļumi (dilles, pētersīļi vai citi pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Buljons – Madara iesaka izmantot visus pieejamos dārzeņu “atgriezumus”, lai buljons būtu bagātīgs. Vāra apmēram pusstundu, pēc tam izņem dārzeņus ārā.
- Buljonā liek kartupeļus un burkānus, vāra līdz tie ir mīksti. Pievieno pupiņas.
- Gaļu atdala no kauliem un liek atpakaļ zupā.
- Pievieno kausēto sieru un kārtīgi samaisa, līdz tas izkūst un veido krēmīgu konsistenci.
- Beigās pievieno dilles, pētersīļus vai citus iemīļotos garšaugus.
Madara piebilst, ka zupa sanāk īpaši garšīga un aromātiska, un vislabāk to baudīt tieši rudens vakaros: "Nezinu, kāpēc biju tik sen aizmirsusi šo recepti – tā ir vienkārša, bet rezultāts dievīgs!"
Lasi arī!

madara.martini/Instagram
Šī raksta tēmas
