
tastyfood_lv/Instagram
Gardai mājas kūkai nav jābūt sarežģītai vai dārgai. Ar četrām sastāvdaļām un nepilnu pusstundu pietiek, lai pagatavoto mīkstu, aromātisku biskvītkūku, kas garšo kā bērnībā. Video recepte atrodama "Instagram" kontā tastyfood_lv.
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 100 g miltu
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 250 g iebiezināta piena ar cukuru
Pagatavošana
- Olas iesit bļodā un ar mikseri lielā ātrumā sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga.
- Pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu, turpinot kulšanu.
- Pievieno miltus un cepamo pulveri, samaisa līdz viendabīgai mīklai.
- Ietauko cepamformu, ielej mīklu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 25 minūtes, līdz virspuse kļūst zeltaini brūna.
- Atdzesē un pasniedz, pēc vēlēšanās pārkaisot ar pūdercukuru vai papildinot ar ogām, augļiem vai ievārījumu.
Šī biskvītkūka lieliski noder arī kā bāze citiem desertiem – to var pildīt ar krēmu, putukrējumu vai svaigiem augļiem, radot svinīgu un izsmalcinātu gardumu bez liekām pūlēm.
Lasi arī!
Kā pie vecmāmiņas – biezpiena cepumi "Zosu kājiņas"

tastyfood_lv/Instagram
Šī raksta tēmas
