Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Riekstu cepetis ar fetu – sātīgs un aromātisks ēdiens svētdienas maltītei

amysheppardfood/Instagram

amysheppardfood/Instagram

Riekstu cepetis ir lieliska alternatīva gan veģetārām pusdienām, gan svētdienas vakariņām. To ir viegli pagatavot, sastāvdaļas ir vienkāršas, bet rezultāts — sātīgs, aromātisks un ar patīkamu tekstūru. Fetas siers piešķir krēmīgu sāļumu, bet rieksti – izteiktu kraukšķi. Lieliski garšo gan tikko cepts, gan nākamajā dienā.

Sastāvdaļas:

  • Eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, smalki sakapāts
  • 150 g svaigas rīvmaizes
  • 400 g fetas siera, smalki sadrupināta
  • 150 g sakapātu jauktu riekstu (bez sāls)
  • 50 ml saldā krējuma
  • 3 sakultas olas
  • 1 ēd.k. kaltētu jauktu garšaugu
  • Sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Apcep sīpolu. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas, pievieno sakapātu sīpolu un cep ~5 minūtes, līdz tas kļūst mīksts.
  2. Bļodā apvieno rīvmaizi, sadrupinātu fetu, riekstus, saldo krējumu, sakultas olas, garšaugus un apcepto sīpolu. Pievieno sāli un piparus. Samaisa, līdz masa ir viendabīga.
  3. Izklāj cepamo formu (ap 22 cm platu), iepilda masu un stingri piespiež ar karoti.
  4. Liek 200 °C cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Cepšanas vidū apsmērē virspusi ar olīveļļu, lai iegūtu zeltainu garoziņu.
  5. Ļauj atdzist 3–4 minūtes, izņem no formas un sagriež porcijās.

Cepeti lieliski papildina cepti kartupeļi, dārzeņi un brūnā mērce. Pāri palikušās šķēles garšos labi arī aukstā veidā nākamajā dienā. Fetu var aizstāt ar kazas sieru, ja vēlas maigāku garšu.

Lasi arī!

Padomi, kā pagatavot aromātisku tortilju pildījumu ar malto gaļu un gvakamoli

amysheppardfood/Instagram

amysheppardfood/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas