
elizabete_valujeva/Instagram
Ja pusdienu pagatavošanai ir tikai 10–15 minūtes, bet vēlies, lai ēdiens ir gan sātīgs, gan veselīgs, šī recepte ir ideāls risinājums. Lasis ar olu nūdelēm, dārzeņiem un vieglu, krēmīgu mērci būs gatavs ātri, neprasīs sarežģītus produktus un sniegs pietiekami daudz enerģijas visai dienai. Ar recepti savos sociālo tīklu profilos padalījusies ēdienu blogere Elizabete Valujeva.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 400 g laša filejas
- ~100 g ķiršu tomātu
- 1 neliels sarkanais sīpols, smalki sakapāts
- sauja brokoļu
- 180 ml auzu kulinārijas krēma
- 1 tējkarote kimči pikantās pastas (vai mazliet Sriracha mērces/tomātu pastas)
- sauja cietā siera
- olu nūdeles (porciju daudzums pēc izvēles)
- 100 ml ūdens
- zaļumi pēc izvēles
- sāls, citronpipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Pannā uzkarsē nedaudz eļļas, liek lasi, pievieno sāli un citronpiparus. Apcep no abām pusēm līdz zeltainam tonim.
- Pievieno sakapātus sīpolus, ķiršu tomātus un brokoļus. Cep, līdz dārzeņi kļūst mīkstāki.
- Pielej auzu kulinārijas krēmu, pievieno kimči pastu (vai izvēlēto alternatīvu) un ūdeni. Samaisa.
- Ieliek pannā olu nūdeles un sautē zem vāka apmēram 4 minūtes, līdz nūdeles ir gatavas un uzsūkušas mērci.
- Pasniedz, pārkaisot ar sarīvētu sieru un svaigiem zaļumiem.
Ātrs, viegls un garšīgs risinājums gan ikdienas steigai, gan tad, kad negribas stāvēt virtuvē stundām.
Lasi arī!
Annas Pannas atsvaidzinošā vasaras salātu recepte ar garnelēm un mango

elizabete_valujeva/Instagram
