Vienkārša, bet izcili garšīga recepte, kas lieliski izceļ sulīgu, nogatavojušos tomātu garšu. Tikai dažas sastāvdaļas un pāris minūtes – un tavā šķīvī ir īsts vasaras baudījums!
Nepieciešams:
- 1 liels nogatavojies tomāts;
- Daži plāni sagriezti sarkano sīpolu gredzeni;
- Šķipsniņa sāls un piparu;
- Olīveļļa;
- 1 tējkarote rīvēta Parmezāna siera;
- 1/2 tējkarotes bazilika pesto;
- Daži pētersīļu vai bazilika lapiņu.
Pagatavošana:
Tomātu un sarkano sīpolu sagriez ļoti plānās šķēlēs.
Uz šķīvja ielej nedaudz olīveļļas, pievieno sāli, piparus un bazilika pesto. Visu viegli samaisi.
Uz eļļas-pesto maisījuma kārto tomātu šķēles, pārkaisi ar sīpola gredzeniem, pētersīļu vai bazilika lapiņām.
Pievieno šķipsniņu sāls, uzber Parmezānu un vēlreiz pārslaki ar olīveļļu.
Izmēģini arī:
Recepte: Siltie salāti ar gailenēm un spinātiem

Foto: ekrānuzņēmumi no kulinarnemigawki.pl/ Instagram
