Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Vasaras hits – aukstā baltā zupa ar vistas girosu

foodfeelfree and gpunakotne/Instagram

foodfeelfree and gpunakotne/Instagram

Svaigs, viegls un izcili garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots karstām dienām – šī nav ierastā aukstā zupa, bet tās jaunā, sātīgā un aromātiskā versija ar vistas girosu.

Sastāvdaļas:

  • 150 g svaigu gurķu (apmēram 3 īsie gurķi)
  • 100 g marinētu gurķu
  • 150 g vārītu, atdzesētu kartupeļu
  • 100 g redīsu
  • Bunte diļļu
  • Bunte loku
  • 1,5 l kefīra
  • 220 g vistas girosa
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 1 ēdamkarote mārrutku
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • 2 vārītas olas – pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus novāra, atdzesē un sagriež nelielos kubiņos.
  2. Smalki sakapā dilles un lokus, liek lielā bļodā ar šķipsnu sāls un pipariem. Zaļumus saspaida ar karoti vai piestu, lai atbrīvotos aromāts.
  3. Svaigos un marinētos gurķus sagriež nelielos kubiņos.
  4. Redīsus sarīvē uz rupjās rīves – tie piešķirs tekstūras kontrastu.
  5. Vistas girosu sagriež mazos gabaliņos vai plānās strēmelēs.
  6. Visas sastāvdaļas liek kopā ar zaļumiem bļodā, pievieno sinepes, mārrutkus un kefīru.
  7. Rūpīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.

Zupu pasniedz atdzesētu ar uz pusēm pārgrieztām vārītām olām un papildus zaļumiem.

Padoms: Šo auksto zupu var uzglabāt ledusskapī līdz pat 2 dienām – garša ar laiku kļūst vēl izteiksmīgāka.

Lieliski piemērots vieglām pusdienām vai vakariņām karstā laikā!

Lasi arī!

Kā auksto zupu padarīt neaizmirstamu – šefpavāra Sirmā noslēpumi


foodfeelfree and gpunakotne/Instagram

foodfeelfree and gpunakotne/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas