
foodfeelfree and gpunakotne/Instagram
Svaigs, viegls un izcili garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots karstām dienām – šī nav ierastā aukstā zupa, bet tās jaunā, sātīgā un aromātiskā versija ar vistas girosu.
Sastāvdaļas:
- 150 g svaigu gurķu (apmēram 3 īsie gurķi)
- 100 g marinētu gurķu
- 150 g vārītu, atdzesētu kartupeļu
- 100 g redīsu
- Bunte diļļu
- Bunte loku
- 1,5 l kefīra
- 220 g vistas girosa
- 1 ēdamkarote sinepju
- 1 ēdamkarote mārrutku
- Sāls un pipari – pēc garšas
- 2 vārītas olas – pasniegšanai
Pagatavošana:
- Kartupeļus novāra, atdzesē un sagriež nelielos kubiņos.
- Smalki sakapā dilles un lokus, liek lielā bļodā ar šķipsnu sāls un pipariem. Zaļumus saspaida ar karoti vai piestu, lai atbrīvotos aromāts.
- Svaigos un marinētos gurķus sagriež nelielos kubiņos.
- Redīsus sarīvē uz rupjās rīves – tie piešķirs tekstūras kontrastu.
- Vistas girosu sagriež mazos gabaliņos vai plānās strēmelēs.
- Visas sastāvdaļas liek kopā ar zaļumiem bļodā, pievieno sinepes, mārrutkus un kefīru.
- Rūpīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Zupu pasniedz atdzesētu ar uz pusēm pārgrieztām vārītām olām un papildus zaļumiem.
Padoms: Šo auksto zupu var uzglabāt ledusskapī līdz pat 2 dienām – garša ar laiku kļūst vēl izteiksmīgāka.
Lieliski piemērots vieglām pusdienām vai vakariņām karstā laikā!
Lasi arī!
Kā auksto zupu padarīt neaizmirstamu – šefpavāra Sirmā noslēpumi

foodfeelfree and gpunakotne/Instagram
Šī raksta tēmas
