
paolafreeman/Instagram
Kad gribas ko saldu, bet ne pārāk smagnēju, šī recepte būs īstā. Zemeņu braunijs apvieno klasisko šokolādes kūkas garšu ar atsvaidzinošu ogu kārtiņu, radot ideālu desertu siltajiem mēnešiem. Recepte ir vienkārša, bez sarežģītām sastāvdaļām, un piemērota gan ikdienai, gan svētku galdam. Ar repcepti padalījusies savā "Instagram" profilā fitnesa trenere un grāmatu autore Paula Freimane.
Sastāvdaļas:
Braunija pamatnei:
- 200 g tumšās šokolādes (150 g kausēšanai, 50 g gabaliņos)
- 3 olas
- 100 g bezpiedevu jogurta
- 40 g pilngraudu miltu
- 40 g saldinātāja (piemēram, medus)
- Zemeņu kārtai:
- 700 g sablendētu zemeņu
- 100 g bezpiedevu jogurta
- 40 g saldinātāja (piemēram, medus)
- 15 g želatīna
Pagatavošana:
- Kausē šokolādi. 150 g šokolādes izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Kad tā atdzisusi, pievieno olas un sakuļ viendabīgā masā.
- Pievieno saldinātāju un jogurtu. Iemaisa medu un jogurtu, rūpīgi samaisot.
- Iemaisa miltus un šokolādes gabaliņus. Vispirms pievieno miltus, tad iemaisa atlikušos 50 g šokolādes gabaliņu.
- Cep brauniju. Masu lej ar cepampapīru izklātā formā un cep 180 grādos 25–30 minūtes. Pēc izcepšanas ļauj pilnībā atdzist.
- Pagatavo zemeņu kārtu. Blendētas zemenes sajauc ar jogurtu un saldinātāju.
- Sagatavo želatīnu. Želatīnu uzbriedina, izkausē un pievieno zemeņu masai.
- Lej pāri braunijam. Kad šokolādes kārta ir pilnībā atdzisusi, lej virsū zemeņu masu.
- Atdzesē ledusskapī. Desertu ievieto ledusskapī uz vismaz 2–4 stundām, līdz virskārta sacietējusi.
Pasniedz. Sagriež porcijās un pasniedz kā gardu, atsvaidzinošu desertu.
Noderīgi padomi
Jogurtu iespējams aizstāt ar biezpiena krēmu vai krēmsieru maigākai tekstūrai. Ja vēlies, vari zemeņu kārtu papildināt ar svaigām ogām vai piparmētru lapiņām pirms pasniegšanas.
Šī recepte ir lielisks veids, kā izmantot sezonas zemenes un vienlaikus palutināt sevi ar šokolādes desertu, kas nav pārlieku smags. Pamēģini un pārsteidz gan sevi, gan tuvākos!
Lasi arī!
Zemeņu laiks ar Našķoties Zani: padomi, receptes un sezonas burvība
Saules garša burciņā: vienkāršākais zemeņu džems ziemas priekam

paolafreeman/Instagram
