
madara.martini/Instagram
Ēdienu blogere Madara Martini dalās ar kārtīgu un vienkārši pagatavojamu liellopa gulaša recepti, kas lieliski iederēsies mājīgām vakariņām. Receptes iedvesma nāk no īsta dzīves mirkļa – vizītes pie vecpuiša uz sālsmaizi, kur topošais saimnieks bija sagādājis īpaši kvalitatīvu gaļu. Rezultāts – gards, aromātisks un sildošs ēdiens ar nosaukumu "Vecpuiša gulašs".
Sastāvdaļas:
- 1 kg liellopa gulaša gaļas
- 30 g miltu (ja pieejami)
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 zaļā paprika
- 1 sarkanā paprika
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 2 ēdamkarotes paprikas pulvera
- 2 lieli tomāti
- 300 ml liellopa buljona (vai buljona kubiņš ar ūdeni)
- Sāls pēc garšas
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Ja pieejami milti, apviļā gaļas gabalus un apcep līdz zeltainai garoziņai. Ja nav – cep bez miltiem.
- Kamēr gaļa cepas, sagriež sīpolu, paprikas un ķiplokus.
- Kad gaļa ir apcepusies, to izņem no katla.
- Tajā pašā katlā pievieno eļļu un apcep sīpolus un paprikas aptuveni 10 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
- Pievieno sakapātus ķiplokus, tomātu pastu un paprikas pulveri, visu rūpīgi samaisa.
- Pievieno atpakaļ gaļu, pievieno sagrieztus tomātus un pārlej ar buljonu. Pievieno arī sāli.
- Vāra spiediena katlā aptuveni 50 minūtes. Ja spiediena katla nav, tad parastā katlā uz lēnas uguns jāgatavo apmēram 1,5 stundas, līdz gaļa kļūst mīksta.
Pasniegšana:
"Gulašs vislabāk garšo ar vārītiem kartupeļiem un marinētiem gurķiem," iesaka Madara.
Lasi arī!
VIDEO Recepte: Mājās gatavoti sulīgi čebureki – vienkārši un ātri!
Annas Pannas atsvaidzinošā vasaras salātu recepte ar garnelēm un mango
Ātra un garšīga sviesta pupiņu, gaileņu un bekona recepte
VIDEO RECEPTE: Gaileņu mērce pēc Madaras Martini vecmammas receptes

madara.martini/Instagram
