
madara.martini/Instagram
Kad klasiskā lazanja šķiet pārāk smagnēja, laba alternatīva ir kabaču lazanja – tā ir vieglāka, bet tikpat sātīga un garšīga. Šī recepte būs piemērota gan vieglām vakariņām, gan tiem, kuri vēlas samazināt miltu produktu daudzumu uzturā. Ar recepti savā "Instagram" kontā padalījusies ēdienu blogere Madara Martini.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 2 vidēji kabači (~600 g), sagriezti gareniski plānās šķēlēs
- 400 g maltas tītara gaļas
- 1 vidējs sīpols, sasmalcināts
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- 400 g tomātu savā sulā
- Sāls, pipari, saldā paprika – pēc garšas
Siera mērcei:
- 1 ola
- 250 g biezpiena
- 50 g rīvēta cietā siera
Pagatavošana:
- Pannā apcep sīpolu un ķiploku, pievieno maltu tītara gaļu un garšvielas. Kad gaļa gatava, pievieno tomātus un vāri vēl 10–15 minūtes, līdz mērce sabiezē.
- Kabaču šķēles apcep pannā vai viegli apgrilē, lai iztvaikotu liekais mitrums.
- Atsevišķā bļodā sajauc biezpienu ar olu un rīvēto sieru.
- Sagatavo cepamo trauku un kārto lazanju šādā secībā: kabaču šķēles – gaļas mērce – siera masa. Atkārto vēlreiz. Pa virsu pārber atlikušo sieru.
- Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 30–35 minūtes, līdz lazanja ir zeltaini brūna.
Šī kabaču lazanja ir lielisks veids, kā ieviest vairāk dārzeņu ēdienkartē, nezaudējot ierasto komforta ēdienu garšu. Garšos gan pieaugušajiem, gan bērniem!
Lasi arī!
Recepte: Latviskais tako – Pipara gaumē
Vecpuiša gulašs – Madaras Martinī recepte sātīgām un mājīgām vakariņām

madara.martini/Instagram
