
Foto: ekrānšāviņš no ms.svece/Insatgram
Šī būs īstā recepte sēņu mīļiem – marinēti šampinjoni garšo daudz labāk, nekā pat tu spēj iedomāties. Pats galvenais, kas jāņem vērā, gatavojot šo lielisko uzkodu, ir atcerēties par pacietību un neapēst visu vienā piegājienā. Citas tikpat lieliskas receptes meklē Instagram profilā @ms.svece!
Nepieciešams:
- 500 g šampinjonu;
- 1 tējkarote sāls;
- 2 tējkarotes cukura;
- Daži smaržīgie pipari un lauru lapas;
- 2 ēdamkarotes galda etiķa;
- 50 ml eļļas;
- 50 ml ūdens.
Pagatavošana:
Katliņā ieber sāli, cukuru, piparus un lauru lapas, pielej etiķi, eļļu un ūdeni.
Liek uz plīts vārīties. Kad marināde novārījusies, pievieno šampinjonus un apmaisa.
Ņem vērā, ka sēnes sarausies.
Vāra aptuveni 1 minūti, tad uzliek vāciņu un vēl aptuveni 5 minūtes pasautē.
Ļauj šampinjoniem atdzist marinādē, ņem ārā no marinādes un gatavs!
Izmēģini arī:
Garda uzkodu recepte: Avokado un olu smēriņš
Karamelizētas apelsīnu šķēlītes – viegli pagatavojams našķis
VIDEO RECEPTE: Ne visai glītie, bet gardie salāti čipsu pakā

Foto: ekrānšāviņš no ms.svece/Insatgram