Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Cēzara salāti – klasiska recepte ideālai maltītei

Klasiskie Cēzara salāti (Photo by Marianna OLE from Pexels)

Klasiskie Cēzara salāti (Photo by Marianna OLE from Pexels)

Stāsta, ka Cēzara salātus izgudrojis kāds šefpavārs Amerikā, kad pēc Neatkarības dienas svinībām viņam vajadzēja kaut ko pasniegt, bet nekas nebija paatavots. Viņš esot salicis bļodā to, kas atradās tajā brīdī ledusskapī un nosaucis tos par Šefpavāra jeb Cēzara salātiem. Šos salātus bieži pasūtam, kad ēdam ārpus mājās, bet tagad ir īstais brīdis šo recepti izmēģināt pašiem. Lai labi garšo!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Mērcei:

  • 6 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa;
  • 1 ēdamkarotes citrona sulas;
  • 1 olas dzeltenums;
  • 1 tējkarote Vorčesteras mērces;
  • 1 smalki sasmalcināta ķiploka daiviņa;
  • ¼ tējkarotes sāls;
  • 1⁄8 tējkarotes piparu;
  • ¼ glāzes sarīvēta parmezāna siera.

Salātiem:

  • 100 gr sarīvēta parmezāna siera;
  • 1 Romiešu salātu galviņa;
  • ½ glāzes grauzdiņu.

Klasisko Cēzara salātu recepte:

  1. Pagatavo mērci: Sajauc olīveļļu, sarkanvīna etiķi, citrona sulu, olas dzeltenumu, Vorčesteras mērci, ķiploku, sāli, piparus un parmezāna sieru. Visu kārtīgi samaisi;
  2. Salātus saplēs kumosa gabaliņos un liec salātu bļodā;
  3. Virsū uzber grauzdiņus un sarīvētu parmezāna sieru;
  4. Pārlej pāri iepriekš pagatavoto mērci.

Klasiskajā izpildījumā Cēzara salātus gatavo šādi, bet vari pagatavot mūsdienīgāku versiju ar vistas fileju vai garnelēm.

Iedvesmojies arī no šīm receptēm:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...