Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: Cepti vistas šķiņķīši krēmīgā mērcē

Cepti vistas šķiņķīši krēmīgā mērcē, ekrānuzņēmums

Cepti vistas šķiņķīši krēmīgā mērcē, ekrānuzņēmums

Vai vista var būt gardāka par vienkārši saceptu uz pannas, kā bērnībā? Jā, ja tā ir krēmīgā šampinjonu – tomātu mērcē! Pavisam viegla recepte, kas neliks vilties nevienam!

Nepieciešams:

  • 5-6 vistas šķinķīši
  • Sviests
  • Eļļa
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 3 – 4 ķiploku daiviņas
  • 2 lieli sīpoli
  • 2 tomāti
  • Baziliks
  • 250 gg šampinjoni
  • 300 ml saldā krējuma
  • 1 ēd.k. miltu
  • Buntīte pētersīļi
  • Malta paprika

Pagatavošana:

Vistas šķinķīšus no abām pusēm pārber ar sāli pipariem un papriku. Panā uzkarsē sviestu un eļļu vienādā daudzumā un apcep tajā vistu zeltaini brūnu no abām pusēm, izņem no pannas. Sagriež sīpolu un ķiploku, sacep 5 – 7 minūtes. Sagriež sēnes, pievieno saceptajiem sīpoliem. Noblanšē un notīra tomātiem mizu, sagriež gabaliņos un liek klāt sastāvdaļām pannā. Pievieno sāli, piparus, baziliku pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa un sutina 5 – 7 minūtes. Pēc tam pielej saldo krējumu, pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa. Ja nepieciešams, pielej ūdeni. Kārto mērcē vistas gabaliņus, pārlej katru visu ar mērci un liek sutināties. Pa to laiku sagriež pētersīļus, pārber pāri un pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem, rīsiem vai citām piedevām. Saite uz video pamācību pieejama šeit!

Pagatavo arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...