Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte, kas ļaus pagatavot neizsakāmi gardu un sulīgu cūkgaļas ruleti

Cūkgaļas rulete (Image by M. H. from Pixabay)

Cūkgaļas rulete (Image by M. H. from Pixabay)

Lai cūkgaļas rulete izdotos neizsakāmi garda un sulīga, galvenās ir sastāvdaļas. Vēlams tās iegādāties tieši gatavošanas dienā, lai visas sastāvdaļas būtu pēc iespējas svaigākas. Šī cūkgaļas rulete lieliski papildinās svētku galdu vai būs pat tā galvenais elements. Šo recepti noteikti piefiksē, lai citos svētkos vari gardo mielastu atkārtot.

Cūkgaļas ruletei nepieciešams:

  • Svaiga cūkgaļas pavēdere 1-1,5kg;
  • 1 burkāns;
  • 7 vidēji sīpoli;
  • 4 ķiploku daiviņas;
  • garšvielas- sāls, pipari, timiāns;
  • diegs ruletes sasiešanai;
  • taukvielas cepšanai.

Cūkgaļas ruletes recepte:

  1. Smalki sagriez 3 sīpolus, liec uz pannas apcepties zeltaini brūnus. Liec bļodā;
  2. Nomizo, sarīvē burkānus, pievieno apceptajiem sīpoliem.
  3. Nomizo, smalki sakapā vai ķiplokspiedē saspied ķiploka daiviņas, pievieno bļodā. Klāt pieber garšvielas un samaisi;
  4. Gaļu pārgriez gareniski uz pusēm, lai veidojas tāda kā grāmata. Bagātīgi to apsmērē ar sāli, pipariem un timiānu;
  5. Uz sagatavotās gaļas liec virsū pildījumu, izsmērējot to visā gaļas garumā;
  6. No viena gala, lēnām un rūpīgi sāc tīt ruleti. Jau iepriekš sagatavo diegu, ar ko ruleti sasiet;
  7. Liec ruleti uz pannas un kārtīgi apcep no visām pusēm (īpaši vietu, kur atrodas sasietie diegu gali, lai rulete neatnāk vaļā);
  8. Sagatavo cepamtrauku, iegriez atlikušo sīpolu ripiņas, pielej nedaudz eļļu, uzber garšvielas un samaisi;
  9. Virsū liec gaļas gabalu ar šuves vietu uz leju. Cep sekojoši: pirmās 25 min. cep 200 grādos, tad 30 min. 180 grādos un beigās vēl 25 min. 220. Šāda cepšanas formula nodrošina raļas ruletes sulīgumu;
  10. Ņem ārā no plīts un ļauj ruletei kādas 30 min pastāvēt maliņā. Pēc tam vari griezt un pasniegt.

Iedvesmojies arī no šīm receptēm:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...