Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Soļanka ziemai

Soļanka, Image by Leo_65 from Pixabay

Soļanka, Image by Leo_65 from Pixabay

Soļanka, protams, ir viena no gardākajām un populārākajām zupām, kurai gardu sagatavi jau var pagatavot vasarā, lai pašu zupu varētu baudīt aukstās ziemas dienās. Šī sagatave ir baudāma ne tikai zupās, bet arī kā atsevišķi salāti un kā piedeva mērcēm.

Nepieciešams:

  • Sīpoli, 1,5 kg
  • Burkāni, 1,5 kg
  • Kabacis, 1 kg
  • Paprika, 0,5 kg
  • Tomāti, 3l blendēti
  • Čili, 1 gb
  • Melnās olīvas, 300 g
  • Zaļās olīvas, 300 g
  • Olīveļļa vai augu eļļa, 300 ml
  • Sāls, 5 ēd. k.
  • Cukurs, 5 ēd. k.
  • Etiķa esence, 1 ēd. k.
  • Ķiploks, 1 gb

Pagatavošana

Nomizo un sagriež sīpolus, sarīvē burkānus. Kabacim izņem mīkstumu un sarīvē. Papriku sagriež salmiņos. Nomizo un smalki sasmalcina vai caur ķiploku spiedi izspiež ķiploku. Četrās daļās sagriež olīvas.

Eļļā cep sīpolus, kad tie kļuvuši mīksti, pievieno burkānus, papriku un sautē līdz eļļa tie uzsūc eļļu, pēc tam pievieno kabaci un turpina sautēt arī līdz tiek uzsūkta eļļa. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un sautē līdz gatavībai.

Karstu masu pilda pasterizētās burkās un aizvāko.

JAUNA RECEPTE: Bēzlapju karbonādes

Lasi arī:

Soļanka, Image by Leo_65 from Pixabay

Soļanka, Image by Leo_65 from Pixabay

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas