Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: žagariņi, gluži kā bērnībā

Žagariņi, foto - Pinterest

Žagariņi, foto - Pinterest

Ir vairākas bērnības garšas, kas teju tiek atmiņā ieliktas katram bērnam. Latviešiem tas ir Vecrīgas, biezpiena plācenīši u.c. gardumi. Cepumi žagariņi čaukstēja omes katlā un varēja mēli norīt brīdī, kad pūdercukurs bira pār tiem.

Nepieciešams:

  • 250g skābs krējums
  • 25 g milti
  • 2 ēd. cukurs
  • 2 olas
  • naža gals dzeramās sodas
  • šķipsna sāls
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • pūdercukurs
  • eļļa

Pagatavošana:

Sakuļ olas ar cukuru, vaniļu, sāli, pieliek krējumu un sodu. Visu samaisa, pēc tam pakāpeniski pievieno miltus. Atkarībā no tā, cik labi briest attiecīgie milti, var variēt nepieciešamo miltu daudzums. Mīklai jābūt diezgan stingrai, lai viegli izrullēt.

Mīklu izrullē plāksnē, sagriež apmēram četru centimetru platās strēmelēs, kuras sagriež ieslīpi, lai sanāk rombi. Romba vidū ar nazi nedaudz iegriež, vienu romba galu izver cauri iegriezumam.

Traukā ar augstākām malām uzkarsē eļļu, kurā liek cepumus nelielās porcijās un cep gaiši brūnus, nosusina uz papīra dvieļiem, kas izklāti uz paplātes.

Žagariņus pārkaisa ar pūdercukuru, kad liekā eļļa nosusināta.

Lasi arī:

Recepte: mīkstie un smeķīgie speķa pīrādziņi

Kanēļa un medus cepumi: ļoti viegla recepte svētkiem

Svētku pīrādziņi vegānu gaumē: ātrā pīrādziņu recepte

Bērnības garša - cepumu, biezpiena, brūkleņu kūka bez cepšanas!

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...