
Foto: Pexels
Ja meklējat vienkāršu, bet garšīgu ideju brokastīm, pusdienām vai vieglām vakariņām, šie skābeņu un biezpiena plācenīši būs lieliska izvēle. Tie apvieno biezpiena maigo tekstūru ar skābeņu atsvaidzinošo skābumiņu, radot patīkamu garšu balansu. Pagatavošana ir ātra un neprasīs ilgu laiku virtuvē.
Sastāvdaļas:
- Biezpiens (vēlams mīkstais, bet derēs arī graudainais)
- Sasmalcinātas skābenes (svaigas, lai iegūtu vislabāko garšu)
- Olas
- Milti (kviešu vai citi, pēc izvēles)
- Sāls (pēc garšas)
Pagatavošana:
- Lielā bļodā liec biezpienu, pievieno sasmalcinātās skābenes, olas un sāli. Visu kārtīgi samaisi, līdz masa ir viendabīga. Pievieno miltus pakāpeniski, maisot, līdz iegūsti mīklu, no kuras vari veidot plācenīšus. Mīklai nevajadzētu būt pārāk cietai, bet arī ne pārāk šķidrai, lai tā turētu formu.
- Ar rokām veido nelielus, apaļus vai ovālus plācenīšus. Ja mīkla lip, vari nedaudz samitrināt rokas vai izmantot miltus.
- Sakarsē pannu ar nelielu daudzumu eļļas vai sviesta. Liec plācenīšus pannā un cep no abām pusēm uz vidējas uguns, līdz tie ir skaisti zeltaini brūni un caurcepušies.
- Pasniedz siltus skābeņu un biezpiena plācenīšus kopā ar trekno krējumu vai svaigu zaļumu mērci. Tie lieliski garšo gan kā viegla uzkoda, gan kā daļa no pilnvērtīgām brokastīm.
Labu apetīti!
Lasi arī!
Recepte: Pesto latviešu stilā, ar pienenēm un skābenēm

Foto: Pexels
Šī raksta tēmas
