
Foto: ekrānuzņēmums no edammajas/Instagram
Kad dārzos parādās pirmie rabarberu kāti, nav nekā labāka par bērnības garšu, kas atsauc atmiņā vecmāmiņas virtuvi. Viegls, gaisīgs un tik patīkami skābeni salds – rabarberu uzpūtenis ir īsts sezonas gardums, kas priecēs gan lielus, gan mazus. Šī recepte ir ne tikai vienkārša, bet arī ārkārtīgi aromātiska, pateicoties kanēļa niansēm un rabarberu svaigumam. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edammajas!
Nepieciešams (4 porcijas):
- 500g rabarberu (svars nomizotiem, sagrieztiem);
- 100g cukura;
- 5 ēdamk. mannā putraimu;
- Šķipsniņa kanēļa;
- 500ml ūdens.
Pagatavošana:
Nomizotus un gabaliņos sagrieztus rabarberus liek katliņā, samaisa ar cukuru un kanēli, pārlej ar ūdeni.
Liek uz plīts un vāra uz lēnas uguns, līdz rabarberi mīksti un izšķīduši.
Tad maisot lēnām pieber mannā un pavāra 2 – 3 minūtes. Atstāj pilnībā atdzist.
Kad masa atdzisusi, ar rokas mikseri vai virtuves kombainu saputo līdz gaisīgai konsistencei (puto 7-10 minūtes, atkarībā no ierīces).
Pasniedz ar pienu vai citu iemīļotu mērci.
Izmēģini arī:

Foto: ekrānuzņēmums no edammajas/Instagram