Kurš gan var atteikties no zeltainām, kraukšķīgām kartupeļu pankūkām? Īpaši, ja tās gatavo pēc šefpavāra Mārtiņa Sirmā ieteikumiem. Viņš zina, kā panākt perfektu konsistenci bez liekām piedevām – tikai kartupeļi, eļļa un pareizā pieeja!
Sirmā padomi izcilām kartupeļu pankūkām:
1. Izvēlies īstos kartupeļus
Pērc mazliet mīkstākus kartupeļus – tādus, no kuriem neizdalās pārāk daudz ūdens. Ja ūdens ir par daudz, cepot nāksies pievienot miltus vai olas, kas maina gan tekstūru, gan garšu.
2. Rīvē ar prātu
Kartupeļus rīvē tā, lai veidojas pēc iespējas garākas skaidiņas. Tāpēc arī ieteicams izvēlēties lielus kartupeļus – tie dod labāku rezultātu un kraukšķīgāku struktūru.
3. Izspied šķidrumu
Paņem sauju ar rīvēto kartupeli un kārtīgi nospied lieko šķidrumu. Tikai tad liec uz karstas, eļļas bagātas pannas. Nevajag pievienot ne miltus, ne garšvielas – tikai tīrs kartupelis un eļļa!
4. Apcep abas puses
Cep pankūku, līdz viena puse ir zeltaini brūna, tad pārmet uz otru pusi un apcep līdzīgā kārtībā.
5. Lieko eļļu – prom
Izceptās pankūkas uzliec uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai nosusinātu lieko eļļu. Tā iegūsi patīkamu kraukšķīgumu bez smaguma sajūtas.
6. Sāli – tikai beigās
Ja vēlies, lai pankūkas ir sāļākas, pārkaisi ar sāli tikai pēc cepšanas – tā sāls labāk pieķeras un neizvelk lieku šķidrumu cepšanas laikā.
Rezultāts? Zeltainas, plānas, kraukšķīgas pankūkas ar dabīgu kartupeļa garšu, kas neprasa neko lieku. Ideālas gan vienkāršām vakariņām, gan svētdienas brančam ar skābo krējumu vai mājās gatavotu mērcīti.
Izmēģini arī:
VIDEO RECEPTE: Gaileņu mērce pēc Madaras Martini vecmammas receptes

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play
