Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Mārtiņš Sirmais iesaka: kā izcept kraukšķīgas un izcilas kartupeļu pankūkas

Kristaps Rasims pārliecināts – Latgalē ar Mārtiņa Sirmā receptēm lepojas

Kurš gan var atteikties no zeltainām, kraukšķīgām kartupeļu pankūkām? Īpaši, ja tās gatavo pēc šefpavāra Mārtiņa Sirmā ieteikumiem. Viņš zina, kā panākt perfektu konsistenci bez liekām piedevām – tikai kartupeļi, eļļa un pareizā pieeja!

Sirmā padomi izcilām kartupeļu pankūkām:

1. Izvēlies īstos kartupeļus

Pērc mazliet mīkstākus kartupeļus – tādus, no kuriem neizdalās pārāk daudz ūdens. Ja ūdens ir par daudz, cepot nāksies pievienot miltus vai olas, kas maina gan tekstūru, gan garšu.

2. Rīvē ar prātu

Kartupeļus rīvē tā, lai veidojas pēc iespējas garākas skaidiņas. Tāpēc arī ieteicams izvēlēties lielus kartupeļus – tie dod labāku rezultātu un kraukšķīgāku struktūru.

3. Izspied šķidrumu

Paņem sauju ar rīvēto kartupeli un kārtīgi nospied lieko šķidrumu. Tikai tad liec uz karstas, eļļas bagātas pannas. Nevajag pievienot ne miltus, ne garšvielas – tikai tīrs kartupelis un eļļa!

4. Apcep abas puses

Cep pankūku, līdz viena puse ir zeltaini brūna, tad pārmet uz otru pusi un apcep līdzīgā kārtībā.

5. Lieko eļļu – prom

Izceptās pankūkas uzliec uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai nosusinātu lieko eļļu. Tā iegūsi patīkamu kraukšķīgumu bez smaguma sajūtas.

6. Sāli – tikai beigās

Ja vēlies, lai pankūkas ir sāļākas, pārkaisi ar sāli tikai pēc cepšanas – tā sāls labāk pieķeras un neizvelk lieku šķidrumu cepšanas laikā.

Rezultāts? Zeltainas, plānas, kraukšķīgas pankūkas ar dabīgu kartupeļa garšu, kas neprasa neko lieku. Ideālas gan vienkāršām vakariņām, gan svētdienas brančam ar skābo krējumu vai mājās gatavotu mērcīti.

Izmēģini arī:

VIDEO RECEPTE: Gaileņu mērce pēc Madaras Martini vecmammas receptes

Recepte ne visai glītiem, bet ārkārtīgi gardiem salātiem

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas