Kraukšķīgas kartupeļu pankūkas – vienkāršs, bet īpaši gardēžu cienīgs ēdiens, kas apvieno ikdienas sastāvdaļas izsmalcinātā veidā. Smalki sagrieztie un aukstā ūdenī izmērcētie kartupeļi cepoties iegūst zeltaini kraukšķīgu garoziņu, bet iekšpusē saglabājas maigi un sulīgi. Sīpoli piešķir vieglu pikantumu, bet svaigie pētersīļi – zaļumu un svaiguma noti.
Nepieciešams:
- Kartupeļi;
- Sīpols;
- Pētersīļi;
- Milti;
- Ūdens.
Pagatavošana:
Kartupeļus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs un pēc tam strēmelītēs.
Liek aukstā ūdenī un kārtīgi izmērcē, nomazgā.
Sagriež sīpolus un pētersīļus.
Bļodā ber miltus un ielej ūdeni – samaisa līdz skāba krējuma konsistencei.
Miltu masā ber nosusinātus kartupeļus, sīpolus un zaļumus, pievieno garšvielas pēc izvēles. Visu apmaisa.
Pankūkas cel zeltainas uz labi sakarsētas pannas.
Savukārt, video apskati, kāda ir Mārtiņa Sirmā kartupeļu pankūka recepte!
Izmēģini arī:
Ideja ātrām pusdienām – krēmīga vistas un brokoļu pasta
Ātrie vistas un tomātu salāti ar kraukšķīgiem grauzdiņiem – gatavi 10 minūtēs!

Foto: ekrānuzņēmums no essen_paradies/ Instagram
