
Foto: ekrānuzņēmums no ayline.ea/ Instagram
Šie salāti varbūt neizskatās kā no restorāna, bet garšas ziņā – īsts "wow"! Tie ir bagātīgi, krēmīgi, ar nelielu asumiņu, svaigi un sātīgi – ideāli gan pusdienām, gan vakariņām.
Nepieciešams:
- ½ gurķa, sagriezta šķēlītēs;
- ½ sarkanā sīpola, plāni sagriezta;
- 100 g apceptas vistas filejas, sagriezta kumosa gabalos;
- ½ avokado, sagriezta kubiņos;
- 50 g lociņu, sakapāti;
- Burkānu ripiņas;
- Edamame pupiņas (cik daudz vēlies);
- 3 ēdamkarotes krēmsiera;
- 3 ēdamkarotes sriracha mērces;
- 3 ēdamkarotes majonēzes;
- 2 ēdamkarotes sojas mērces;
- 2 tējkarotes čili eļļas;
- Melnie un baltie sezama sēkliņas (pārkaisīšanai).
Pagatavošana:
Sagatavo visas sastāvdaļas un kārto tās burciņā vai bļodā slāņos: gurķus, sīpolus, burkānus, vistas gabaliņus, edamame, avokado un lociņus.
Atsevišķā traukā samaisi krēmsieru, srirachu, majonēzi, sojas mērci un čili eļļu – šī būs krēmīga, pikanta mērce.
Mērci pārlej salātiem un viegli samaisi, ja vēlies – bet vari arī baudīt kārtās.
Pārkaisi ar sezama sēkliņām un pasniedz!
Izmēģini arī:
Recepte: Siltie salāti ar gailenēm un spinātiem

Foto: ekrānuzņēmums no ayline.ea/ Instagram
