
Foto: ekrānuzņēmumi no indrasalcevica/Instagram
Kad gribas ko mājīgu un siltu, bet laika vai sastāvdaļu nav daudz – šī maize būs īstais glābiņš. Ar tikai divām pamata lietām – pašbriestošajiem miltiem un vaniļas jogurtu – top pārsteidzoši gaisīga, viegli saldena maize, kas lieliski garšos gan svaiga, gan apgrauzdēta. Tā ir ideāla bāze brokastīm, uzkodām vai vienkārši – kārdinošs labsajūtas kumoss jebkurā diennakts brīdī. Ar recepti savā Instagram dalās stila ikona Indra Salceviča.
Nepieciešams:
- 2 tases pašbriestošie miltu (jeb uz 2 tasēm kviešu miltu + 3 tējk. cepamā pulvera + pus tējk. sāls);
- 1,5 tases vaniļas jogurta.
Pagatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 180°C.
Sajauc miltus un jogurtu līdz mīkla viendabīga.
Lej mīklu kēksa formā (ar cepampapīru).
Cep 30–35 min, līdz zeltaini brūna.
Atdzesē. Pasniedz. Baudi!
Izmēģini arī:

Foto: ekrānuzņēmumi no indrasalcevica/Instagram