Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Grēcīgi gardais tiramisu: recepte lieliskam maltītes noslēgumam

Tiramisu recepte (Image by pastel100 from Pixabay)

Tiramisu recepte (Image by pastel100 from Pixabay)

Vai ir iespējams vēl kāds labāks maltītes noslēgums, kā grēcīgi gardais un saldais deserts tiramisu? Jāatzīst, ka šis ir saldais, kas jāslēpj līdz pamatēdiena beigām, citādi jaunā paaudze atsakās no vakariņām. Kā tādu pagatavot? Lūk, recepte!

Nepieciešamās tiramisu kūkas sastāvdaļas:

  • 1 krūze ļoti stipras kafijas;
  • 100 gr saldais krējums;
  • 120 g cukurs;
  • 4 olas;
  • 500 g Mascarpone krēmsiers;
  • 200 gr dāmu cepumu;
  • 1/2 tāfelīte rūgtās šokolādes;
  • Ja ir, daži pilieni ruma.

Kā pagatavot tiramisu kūku?

  1. Pagatavo ļoti stipru kafiju un ļauj tai atdzist;
  2. Atdali olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus saputo ļoti stingrās putās (tā, lai apgriežot bļodu otrādi, putas nekrīt ādā),
  3. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru;
  4. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar cukuru;
  5. Mascarpone krēmsieru liec bļodā, pievieno tam putukrējumum pēc tam iemaisi saputoto olu dzeltenumu, pēc tam ar karoti iecilā saputoto olu baltumu;
  6. Atdzisušo kafiju izkās caur sietiņu, pielej klāt nedaudz ruma, ja tāds ir;
  7. Uz trauka uzliec kārtu saputotās masas;
  8. Viegli iemērc dāmu pirkstiņus kafijā un liec virsū saputotajai masai, atkārto procesu, lai veidojas vairākas kārtas;
  9. Beigās pāri pārrīvē tumšo šokolādi un liec ledusskapī tiramisu pastāvēt uz kādu stundu. Jo ilgāk kūka būs ledusskapī, jo labāk tā ievilksies.

Lūk, arī citas idejas lieliskam desertam:

Tiramisu recepte (Image by pastel100 from Pixabay)

Tiramisu recepte (Image by pastel100 from Pixabay)

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas