Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Neatkārtojamas garšas recepte: ar brokoli un čedaras sieru pildītas kartupeļu laiviņas

Ar brokoli un čedaru pildītas kartupeļu laiviņas, foto - Pinterest

Ar brokoli un čedaru pildītas kartupeļu laiviņas, foto - Pinterest

Vai esi ēdis pildītu kartupeli? Laiks nogaršot! Kartupeļu laiviņas, kas pildītas ar veselīgo brokoli un čedaras sieru ir fantastiski garšīgas, sulīgas, sātīgas, veselīgas un arī veģetāriešiem piemērotas! Šis ir lielisks ēdiens gan vakariņām ģimenes lokā, gan kā neparasts cienasts ciemiņiem.

Nepieciešams:

  • Vidēja lieluma kartupeļi, 4gb.
  • Olīveļļa, 1 tējk.
  • Sviests, ļoti mīksts 3 un 1/2 ēd.k.
  • Beztauku grieķu jogurts, 1/2 glāze
  • Paniņas vai kefīrs, 1/4 glāze
  • Sāls 1/2 tējk.
  • Malti melnie pipari 1/2 tējk.
  • Loki, pēc garšas
  • Ķiploks 2 daiviņas vai ķiploku pulveris 3/4 tējk.
  • Sīpols, neliels, sasmalcināts vai sīpolu pulveris 1/2 tējk.
  • Kaltētas sīpolu pārslas 1/2 tējk.
  • Dilles un citi zaļumi, 1/2 tējk.
  • Paprika 1/2 tējk.
  • Brokolis, vārīts un sagriezts, 1 un 1/2 glāze
  • Čedaras siers, rīvēts, 2 glāzes

Pagatavošana:

Kārtīgi nomazgā un nosusina kartupeļus, novieto tos uz cepešpannā izklāta cepampapīra, cep 200°C aptuveni 1 stundu vai līdz maigumam.

Nedaudz atdzesē kartupeļus, gareniski pārgriež kartupeļus uz pusēm un uzmanīgi izgrebj ar karoti lielāko daļu mīkstuma, veidojot “laiviņu”. Izgrebto kartupeļu mīkstumu liek atsevišķā bļodā, bet pašu laiviņu mizu iesmērē ar eļļu un novieto uz cepamās pannas. Tās būs jāpilda.

Pienā izkausē sviestu un to pamazām iemīca izgrebtajā kartupeļu masā, rezultātā jāiegūst pabiezs kartupeļu biezenis. Tam pievieno visas garšvielas, jogurtu un paniņas vai kefīru, novārītos un sagrieztos brokoļus, kā arī 3/4 glāzi siera. Masu vēlreiz cītīgi sajauc un vienmādās daļās sapilda izgrebtajos kartupeļos, veidojot arī cepurīti. Pildītās kartupeļu laivas pārkaisa ar atlikušo sieru un cep 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 – 17 min, līdz izkusis siers.

Izceptas laiviņas var pasniegt tāpat, bet, ja ir vēlēšanās, lieliski iederas sīpolu mērce, kas pagatavojama itin vienkārši:

Smalki sagriež kubiciņos vai plānās daiviņās 1 lielu sīpolu, sacep to zeltaini brūnu eļļā vai sviestā, pievieno sāli un saldo krējumu (500ml), pasutina un mērce gatava!

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...