Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: Kraukšķīga uzkoda no kartupeļu mizām

Uzkoda no kartupeļu mizām, ekrānuzņēmums

Uzkoda no kartupeļu mizām, ekrānuzņēmums

Vai Tu vienmēr izmet kartupeļu mizas? Zinot šo recepti, Tu tā vairs nedarīsi, jo turpmāk Tu gatavosi kraukšķīgu uzkodu no kartupeļu mizām ikreiz, kad būs jāmizo kartupeļi! Atceries gan, ka zaļu un acainu mizu gan labāk neizmantot šīs uzkodas pagatavošanai.

Nepieciešams:

  • Kartupeļu mizas
  • Eļļa cepšanai
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana:

Rūpīgi noskalo kartupeļu mizas zem tekoša ūdens izlietnē un ļauj tām nedaudz nostāvēties ūdenī. Pēc tam nosusini mizas uz papīra dvielīša, sagriez tās sloksnēs. Pannā uzkarsē eļļu vai ieslēdz friteri uz 180 °C, ja Tev tāds mājās ir. Cepiet kartupeļu mizu sloksnītes apmēram divas minūtes vai līdz tās ir kļuvušas zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Izliec dažus papīra dvieļus uz šķīvja un uzliec uz tiem izceptās mizas, lai notecinātu lieko eļļu. Apkaisi ar sāli un pipariem vai citām garšvielām pēc vēlēšanās un izbaudi savu uzkodu!

Lai gatavotu kraukšķīgo našķi cepeškrāsnī, kartupeļu mizas pēc nosusināšanas izmērcē olīveļļā un garšvielā, cep iepriekš 180 – 190 C uzkarsētā cepeškrāsnī līdz miziņas kļūst kraukšķīgas.

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...