Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: mīkstie un smeķīgie speķa pīrādziņi

Pīrādziņi, foto - Pinterest

Pīrādziņi, foto - Pinterest

“Ko mēs, bērni, ēdīsim Ziemassvētku vakarā..?” Protams, ka pīrāgus - karstus speķa pīrādziņus! Lūk, recepte mīkstiem un smeķīgiem speķa pīrādziņiem!

Nepieciešams:

Rauga mīklai:

  • Milti, 500g
  • Silts piens, 220g
  • Cukurs, 80g
  • Sviests istabas temperatūrā, 80g
  • Raugs, 40g
  • 1 ola

Pildījumam:

  • Kūpināta vai žāvēta gaļa, ½ kg
  • Sīpoli, 2gb
  • Pipari, sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Uzsilda pienu, iejauc raugu un cukuru, pēc 15 minūtēm piejauc izsijātus miltus, sviestu un olu. Raudzē apmēram pusotru stundu siltā vietā.

Uz pannas apcep kubiciņos sagrieztu gaļu un sasmalcinātus sīpolus, pievieno garšvielas pēc vēlmes, atdzesē. Veido pīrādziņus, pastiepjot mīklu, ieliekot apmēram 1 – 2 tējkarotes pildījumu, aizloka, ar glāzi izspiež. Kārto uz pannā izklāta cepamā papīra, pārsmērē ar olu un cep 180C apmēram 25 – 30 min, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Ņem vērā - jo speķīgāka gaļa, jo mīkstāki būs pīrāgi!

Pagatavo arī:



Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...