Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ātra un garšīga sviesta pupiņu, gaileņu un bekona recepte

Foto: ChatGPT

Foto: ChatGPT

Ļoti ātrā recepte ir īsts sezonas favorīts – tajā apvienojas kraukšķīgas sviesta pupiņas, aromātiskas gailenes un sātīgs brokastu bekons. Pagatavošana neprasa daudz laika, un proporcijas iespējams pielāgot savai gaumei.

Sastāvdaļas (4 porcijas):

  • 700 g sviesta pupiņu
  • 300–400 g gaileņu
  • 300 g brokastu bekona
  • 2 sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • neliels buntīte diļļu
  • 20 g sviesta
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Pupiņas novāra viegli sālsūdenī apmēram 20 minūtes, līdz tās ir mīkstas, bet vēl saglabā kraukšķīgumu.
  2. Gailenes nomazgā, saplucina un sākumā sautē savā sulā. Kad šķidrums iztvaikojis, pievieno sviestu un apcep līdz zeltainai krāsai.
  3. Bekonu sagriež nelielos gabalos un apcep sausā pannā, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
  4. Tajā pašā pannā bekona taukos apcep sīki sakapātus sīpolus un ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini.
  5. Visas sastāvdaļas sajauc pannā vai katliņā: pievieno pupiņas, gailenes, bekonu, sīpolus un ķiploku. Uzkarsē.
  6. Pievieno sāli, piparus pēc garšas un pārkaisa ar sakapātām dillēm.

Šis ēdiens ir piemērots gan kā viegla maltīte, gan kā piedeva pie gaļas vai zivs ēdieniem. Veģetārai versijai bekonu var izlaist.

Lasi arī!

VIDEO: Vienkāršs triks tīrām gailenēm

Brokastis ar īstu garšas baudījumu: gaileņu karstmaizes

VIDEO RECEPTE: Gaileņu mērce pēc Madaras Martini vecmammas receptes


Foto: ChatGPT

Foto: ChatGPT

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas