
Foto: ChatGPT
Ļoti ātrā recepte ir īsts sezonas favorīts – tajā apvienojas kraukšķīgas sviesta pupiņas, aromātiskas gailenes un sātīgs brokastu bekons. Pagatavošana neprasa daudz laika, un proporcijas iespējams pielāgot savai gaumei.
Sastāvdaļas (4 porcijas):
- 700 g sviesta pupiņu
- 300–400 g gaileņu
- 300 g brokastu bekona
- 2 sīpoli
- 1 ķiploka daiviņa
- neliels buntīte diļļu
- 20 g sviesta
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Pupiņas novāra viegli sālsūdenī apmēram 20 minūtes, līdz tās ir mīkstas, bet vēl saglabā kraukšķīgumu.
- Gailenes nomazgā, saplucina un sākumā sautē savā sulā. Kad šķidrums iztvaikojis, pievieno sviestu un apcep līdz zeltainai krāsai.
- Bekonu sagriež nelielos gabalos un apcep sausā pannā, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
- Tajā pašā pannā bekona taukos apcep sīki sakapātus sīpolus un ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini.
- Visas sastāvdaļas sajauc pannā vai katliņā: pievieno pupiņas, gailenes, bekonu, sīpolus un ķiploku. Uzkarsē.
- Pievieno sāli, piparus pēc garšas un pārkaisa ar sakapātām dillēm.
Šis ēdiens ir piemērots gan kā viegla maltīte, gan kā piedeva pie gaļas vai zivs ēdieniem. Veģetārai versijai bekonu var izlaist.
Lasi arī!
VIDEO: Vienkāršs triks tīrām gailenēm
Brokastis ar īstu garšas baudījumu: gaileņu karstmaizes
VIDEO RECEPTE: Gaileņu mērce pēc Madaras Martini vecmammas receptes

Foto: ChatGPT
Šī raksta tēmas
