
Foto: ekrānuzņēmums no cepam.lv/ Instagram
Šis zemeņu sambuks ir gaisīgs kā mākonis un salds kā pats jūlijs. Tikai trīs sastāvdaļas, dažas minūtes miksera burvības – un tavā priekšā ir viegli saputojams kārums, kas izceļ svaigo zemeņu garšu. Citas gardas receptes meklē Instagram kontā @cepam.lv.
Nepieciešams:
- 250 grami zemeņu;
- 2 ēdamkarotes cukura;
- 2 olu baltumi.
Pagatavošana:
Zemenes sablendē ar cukuru.
Pievieno olu baltumus un kuļ ar mikseri, līdz izveidojas stingras putas.
Ar parastu rokas mikseri tas prasīs aptuveni 5 minūtes. Tā kā šai deserta versijai nepievieno želatīnu, tad to ieteicams pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas. Tomēr tas savu struktūru saglabās arī dažas stundas pēc pagatavošanas.
Pasniedz ar pienu vai vaniļas mērci.
Izmēģini arī:

Foto: ekrānuzņēmums no cepam.lv/ Instagram