
Foto: 1188.lv
Kad mājās smaržo pēc ceptas mīklas, āboliem un biezpiena, šķiet, ka pati Latvija ienāk virtuvē — silta, gaisīga un sirsnīga kā ģimenes svētku galds. Bindru ģimenes svētku rulete ir ne tikai deserts, bet arī mīlestības pilns sveiciens Latvijai — ar vietējiem āboliem, krēmīgu biezpienu un rubīnsarkanām avenēm, kas rotā šo lielisko gardumu.
Nepieciešams:
- 6 olas;
- 6 ē. k. cukurs;
- 6 ē. k. milti;
- 1 ē. k. kakao;
- sviests;
- āboli;
- 300 g biezpiens;
- 100 g skābais krējums;
- 2 ē. k. pūdercukurs;
- citronu sula;
- 1 ē. k. vanilīns;
- svaigas avenes;
- apceptas auzu pārslas;
- lazdu rieksti.
Pagatavošana:
Olas saputo ar cukuru. Kad masa kļuvusi gaisīga, iesijā miltus un saputo. Pašās beigās iesijā kakao un visu sajauc viendabīgā masā.
Cepamo pannu, kas izklāta ar cepampapīru, iesmērē ar sviestu, tad pārkaisa ar cukuru un tad liek 3 uz rupjas rīves sarīvētus ābolus.
Ābolus sārlej ar gatavo ruletes mīklu un cep 180 grādos 12 minūtes.
Gatavo krēmu – biezpienu saputo kopā ar krējumu, pūdercukuru, citrona sulu un vanilīnu.
Kad atdzisusi rulete, ar daļu krēma vienmērīgi pārklāj to ruletes daļu, kur ir āboli, pa virsu krēmam pievieno svaigas avenes un uzmanīgi sarulē.
No ārpuses nosmērē ar atlikušo krēmu un apkaisa ar apceptām auzu pārslām un sasmalcinātiem lazdu riekstiem, dekorē ar svaigām avenēm.
Izmēģini arī:

Foto: 1188.lv
