
Foto: ChatGPT
Karstā laikā negribas neko smagnēju, vai ne? Šī vasarīgā makaronu recepte ir tieši tas, kas vajadzīgs – viegla, aromātiska un pagatavojama nieka 15 minūtēs! Citrona svaigums, sulīgi ķirštomāti un bazilika aromāts padara šo ēdienu par īstu vasaras klasiku, kas garšo gan siltu, gan atdzesētu.
Sastāvdaļas:
- 200 g makaronu pēc izvēles (farfalle, linguine vai penne)
- 200 g ķirštomātu (sarkanie, dzeltenie vai jauktie – jo krāsaināk, jo labāk!)
- 1 bio citrons (sula + smalki rīvēta miziņa)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1–2 ķiploka daiviņas
- Sauja svaiga bazilika
- Sāls un pipari pēc garšas
- 50 g rīvēta parmezāna vai fetas siera (pēc izvēles)
- (Pēc vēlmes) čili pārslas pikantumam
Pagatavošana:
- Uzvāri makaronus sālsūdenī līdz tie ir al dente.
- Tikmēr pannā sakarsē olīveļļu, pievieno sasmalcinātu ķiploku un viegli apcep.
- Pievieno pārgrieztus ķirštomātus un sautē dažas minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
- Pievieno citronu sulu un miziņu, samaisi un ļauj garšām savienoties.
- Iemaisi vārītos makaronus, pēc vēlēšanās pievieno nedaudz no makaronu vārīšanas ūdens – lai viss kļūst patīkami krēmīgs.
- Noņem no uguns, pievieno svaigu baziliku un pārkaisi ar sieru.
Padoms: Šie makaroni lieliski garšos arī auksti – kā atsvaidzinošs pastas salāti variants karstās vasaras dienās!
Lasi arī!
Zemeņu laiks ar Našķoties Zani: padomi, receptes un sezonas burvība
Ātra un garšīga sviesta pupiņu, gaileņu un bekona recepte
Laiks atveldzēties! Ledus kafijas recepte, kas atsvaidzina un uzmundrina

Foto: ChatGPT
